שקיות פילו במילוי גבינת שמנת ותבלינים ברוטב שוקולד

קינוח מפתיע שמשלב בין פריכות הפילו, תפוזים, שוקולד וגבינת פילדלפיה עשירה

מגי ביבי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שקיות פילו ממולאות גבינת שמנת ותבלינים, ברוטב שוקולד.
מגי ביבי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

גיוונים: אם אין גבינת פילדלפיה אפשר להחליף בכל גבינה שמנה אחרת. את הקפה המרוכז אפשר להחליף בשני שוטים של אספרסו או 1/4 כוס מים רותחים עם שתי כפיות קפה נמס מגורען.

רכיבים

לבצק:

  • 3 דפי פילו

  • 2 כפות תרכיז תפוזים קפוא

  • 50 גרם חמאה

למלית:

  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת פילדלפיה

  • 1/4 כפית הל טחון טרי

  • 1/4 כפית ציפורן

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

  • 50 גרם אבקת סוכר

לרוטב שוקולד אספרסו:

  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 20 גרם חמאה

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

  • 1/4 כוס קפה מרוכז

לרוטב שוקולד פסיפלורה:

  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 100 מ''ל שמנת מתוקה

  • תכולה של 5 פסיפלורות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הכנת המלית:

מערבבים גבינה עם כל התבלינים ויוצרים כדורים קטנים.

הכנת הבצק:

מחממים חמאה עם רכז תפוזים עד שהחמאה נמסה.

אופים את השקיות 6-7 דקות, עד שהפילו זהוב ופריך.

הכנת רוטב האספרסו:

מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד, מוסיפים חמאה ואספרסו, מערבבים היטב.

הכנת רוטב הפסיפלורה:

מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד הלבן. מוסיפים פסיפלורה ומערבבים.

מגישים את שקיקי הפילו בליווי הרטבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ