שקיות פילו במילוי גבינת שמנת ותבלינים ברוטב שוקולד
קינוח מפתיע שמשלב בין פריכות הפילו, תפוזים, שוקולד וגבינת פילדלפיה עשירה

גיוונים: אם אין גבינת פילדלפיה אפשר להחליף בכל גבינה שמנה אחרת. את הקפה המרוכז אפשר להחליף בשני שוטים של אספרסו או 1/4 כוס מים רותחים עם שתי כפיות קפה נמס מגורען.
רכיבים
לבצק:
3 דפי פילו
2 כפות תרכיז תפוזים קפוא
50 גרם חמאה
למלית:
1 חבילה (250 גרם) גבינת פילדלפיה
1/4 כפית הל טחון טרי
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
50 גרם אבקת סוכר
לרוטב שוקולד אספרסו:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
20 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס קפה מרוכז
לרוטב שוקולד פסיפלורה:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 מ''ל שמנת מתוקה
תכולה של 5 פסיפלורות
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
הכנת המלית:
מערבבים גבינה עם כל התבלינים ויוצרים כדורים קטנים.
הכנת הבצק:
מחממים חמאה עם רכז תפוזים עד שהחמאה נמסה.
אופים את השקיות 6-7 דקות, עד שהפילו זהוב ופריך.
הכנת רוטב האספרסו:
מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד, מוסיפים חמאה ואספרסו, מערבבים היטב.
הכנת רוטב הפסיפלורה:
מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד הלבן. מוסיפים פסיפלורה ומערבבים.
מגישים את שקיקי הפילו בליווי הרטבים.