עוגת תבלינים עם קרם מסקרפונה וניל וצימוקים

השף רז רהב ממסעדת OCD משלב בין מרכיבים פשוטים לתוספות מתוחכמות ליצירת עוגה מבושמת, מפתיעה ושוברת שגרה

רז רהב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רז רהב
עוגת תבלינים של ילדות עם קרם מסקרפונה וניל וצימוקים כבושים של שף רז רהב.צילום: בן יוסטר

רכיבים

לעוגה:

  • 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  • 3 כוסות סוכר

  • 5 ביצים

  • 1 כוס חלב

  • 2 כפות תמצית וניל

  • 2 כפות סירופ מייפל

  • 1 כף אבקת אפייה

  • 4 כוסות קמח

  • קורט מלח

  • 1 כף קינמון

  • קורט פלפל אנגלי טחון

  • קורט הל טחון

  • קורט ציפורן טחון

  • קורט גרגרי כוסברה טחונים

  • 3 עלי דפנה טחונים לאבקה דקה

  • 3 ס"מ שורש ג’ינג’ר טרי קלוף מגורר

לגלייז הקינמון:

  • כוס אבקת סוכר

  • 2 חלבונים

  • 1 כפית קינמון

  • 1 כף מים

לצימוקים הכבושים:

  • 20 גרם צימוקים כהים

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • 2 כפות דבש

  • 1 כפית תמצית וניל

  • ¼1 כפות יין לבן

לקרם מסקרפונה וניל:

  • 200 גרם גבינת מסקרפונה

  • 1/2 מכל + 2 כפות שמנת מתוקה

  • 1/2 כוס פחות כף אבקת סוכר

  • 1 מקל וניל מגורר

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

טורפים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. אופים את העוגה במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה ויבשה במרכז.

הכנת גלייז הקינמון:

טורפים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת מחית לבנה וחלקה.

הכנת הצימוקים הכבושים:

מרתיחים בסיר את המרכיבים למעט הצימוקים. מסירים מהאש ומוסיפים את הצימוקים. מצננים ושומרים עד כשבוע בצנצנת אטומה.

הכנת קרם המסקרפונה והווניל:

עם מקצף ידני מקציפים את כל הרכיבים עד קבלת קרם חלק באווריריות בינונית.

הרכבת המנה:

מניחים את העוגה על רשת מעל תבנית ומוזגים עליה את גלייז הקינמון בתנועות סיבוב מהמרכז החוצה. מחכים 10 דקות עשכל עודפי הגלייז ינזלו.

מעבירים את העוגה מהרשת למקרר למשך שעה. מגישים את העוגה עם כף צימוקים כבושים וכף קרם מסקרפונה וניל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ