קטאייף במלית תפוחים ופיסטוקים

את הקטאייף המקורי ממלאים בגבינה או אגוזים. בגרסה הזו ממלאים בתערובת של תפוחים ופיסטוקים

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קטאייף במלית תפוחים ופיסטוקים.
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

נערכים מראש: מטגנים את הקטאייף טיגון ראשון, מכינים את המלית כמה שעות מראש וממלאים. בסמוך להגשה מטגנים טיגון שני.

רכיבים

  • שמן לטיגון

לסירופ הסוכר:

  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר

  • 240 מ"ל (1 כוס) מים

  • מיץ מחצי לימון

  • 5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)

לבלילה:

  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

  • 20 גרם שמרים טריים

  • 1 כף סוכר

  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

  • 480 מ"ל (2 כוסות) מים

  • 1 כפית קינמון טחון

  • כמה טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)

  • 30 גרם חמאה או מרגרינה רכה

  • 30 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים

למלית:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 4 תפוחי עץ גרני סמית קלופים, מרוקנים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ

להגשה:

  • 100 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים

הוראות הכנה

הכנת הסירופ:

מרתיחים סוכר, מים ולימון בסיר. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ. מורידים מהכיריים, מוסיפים מי זהר ומצננים לטמפרטורת החדר.

הכנת הקטאייף:

מערבלים קמח, שמרים, סוכר ואבקת סודה לשתייה במיקסר. מוסיפים מים תוך כדי ערבול עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים לבלילה לתפוח במקום חמים כ-20 דקות עד שהיא תפוחה ועל פניה מופיעות בועות.

מחממים מחבת משומנת ויוצקים 1/2 מצקת מהבלילה. מטלטלים את המחבת לקבלת עיגול בקוטר 12 ס”מ. מטגנים דקה-שתיים עד שפני החביתית מתכסים בבועות והיא מתייצבת. מוציאים ומניחים בצד (לא מטגנים מהצד השני). חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה, כשבכל פעם מטגנים רק קטאייף אחד.

הכנת המלית:

ממיסים סוכר לקרמל (אין צורך במים). מוסיפים תפוחים ומבשלים כשתי דקות עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים. מוסיפים קינמון ומי זהר, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחמש דקות עד שהתפוחים מזוגגים. מוסיפים חמאה (או מרגרינה), מערבבים ומסירים מהכיריים. מסננים ושומרים את הרוטב בנפרד.

הרכבת המנה:

מניחים במרכז כל קטאייף כף תפוחים וזורים מעט פיסטוקים. מקפלים לשניים ומהדקים בלחיצה לקבלת כיסן בצורת חצי סהר. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקטאייף הממולא משני הצדדים עד הזהבה.

מניחים את החביתיות בצלחת הגשה, מזלפים מעל סירופ, זורים מלמעלה עוד פיסטוקים ומגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ