בישקוטי בטעם קינמון

עוגיות משובחות, שקל להכין וכיף לחסל

לילית רומם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לילית רומם
בישקוטי בטעם קינמון של לילית רומם.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח

  • 1 כף קינמון

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 3/4 כפית אבקת אפייה

  • 1/2 כפית תערובת תבלינים לעוגיות (לא חובה)

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/2 כוס צימוקים בהירים

  • 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים דק (100 גרם)

  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כוס דבש

  • 1 ביצה

  • 2 חלמונים

  • 2 כפות מים

  • ספריי שמן לשימון התבנית

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום גבוה (325 מעלות, טורבו). מרפדים בנייר אפייה שתי תבניות גדולות ומרססים בתרסיס שמן.

בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקינמון, הסודה ואבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים את הצימוקים, המשמשים וקליפת התפוז.

בקערה בינונית טורפים את הסוכר, הדבש, חלבוני הביצה, הביצה והמים. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את תערובת הבצק ל-4 חלקים ומשטחים כל שני חלקים בתבנית אפייה. משאירים רווח ביניהם.

מכניסים את שתי התבניות ביחד לתנור ואופים עד הזהבה, מחליפים ביניהן במהלך האפייה כדי שכל צדי המאפה יזהיבו.

מוציאים מהתנור, מעבירים את המאפים למשטח עבודה וחותכים ל-40 מלבנים. הופכים ומחזירים לתבנית.

מנמיכים את חום התנור לחום בינוני. מכניסים בחזרה את התבניות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע.

מצננים ושומרים בקופסה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ