בוואריה תפוחים ריחנית ומופלאה

בוואריה אוורירית, שמקבלת חיזוק תפוחי גם מהרסק שמשולב בקרם וגם מקוביות התפוחים בקינמון שמשמשות לעיטור

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בוואריה תפוחים.
בוואריה תפוחים.צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
רות אוליבר
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
3:30 שעות

גיוונים: מגישים עם חטיף צ’יפס תפוחי עץ בטעם טבעי או קינמון. מקפיצים קוביות של שלושה תפוחים טריים עם 25 גרם חמאה ושלוש כפות דבש במשך ארבע דקות לקבלת תפוחים מקורמלים. אפשר להגיש את הבוואריה כנהוג עם אגוזים וסירופ שוקולד או מייפל.

רסק תפוחים ביתי: שמים בסיר שמונה תפוחי עץ דלישס (הזהובים, לא החמוצים) קלופים וחתוכים גס ללא גרעינים, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות מיץ לימון ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד לריכוך מלא של התפוחים. טוחנים במוט ריסוק ידני לקבלת מחית. מצננים ושומרים בצנצנת במקרר. אפשר לתבל את המחית בקינמון, וניל, פלפל אנגלי או אגוז מוסקט.

רסק תפוחים קנוי נמכר בצנצנות (650 גרם), בקופסאות שימורים (450 גרם), במיכלי פלסטיק לנשנוש (113 גרם) או על מדף מחיות הפרי לתינוקות (גרבר ודומיו). יש רסק תפוחים עם תוספת סוכר, יש ללא סוכר ויש גם עם ממתיקים מלאכותיים. שימו לב לאותיות הקטנות - לפעמים מתבלים את המחית בקינמון.

שימושים נוספים לרסק תפוחים: כשמכינים בלילה לעוגה בחושה, לפנקייקס (לא משנה באיזה טעם) או למאפינס אפשר להחליף לפחות חצי מכמות השמן ברסק תפוחים בלי שאף אחד ירגיש. לא משנה אם מדובר ברסק מתוק או דיאטטי. זה עובד! לרסק יש את היכולת לייצר עסיסיות והוא הרבה פחות משמין. כשרוצים להכין עוגת דבש ללא דבש, מחליפים את הדבש ברסק ומתגברים את המתיקות בסוכר.

לבוואריה:

  • 240 מ”ל (1 כוס) חלב

  • 125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

  • 250 גרם (כ-3/4 כוס) רסק תפוחים (קנוי או ביתי)

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 5 חלמונים

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 14 גרם (1 שקית) ג'לטין

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה

להגשה:

  • 2 תפוחי עץ חצויים ופרוסים דק

  • 3 כפות סוכר

  • 1 כפית שטוחה קינמון

מביאים לרתיחה חלב, שמנת, רסק תפוחים ווניל בסיר קטן.

טורפים חלמונים וסוכר במיקסר כשלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

משווים טמפרטורות בין תערובת החלב לחלמונים:

יוצקים מעט מתערובת החלב לחלמונים ומערבבים היטב למניעת גושים. ממשיכים כך עוד פעמיים-שלוש עד שהחלמונים מספיק חמימים בכדי שאפשר יהיה להעביר את כל תכולת הקערה חזרה אל הסיר עם החלב. ממשיכים לערבב את התערובת על להבה נמוכה כ-3-5 דקות עד שהיא מסמיכה אבל לא מגיעה לרתיחה (86 מעלות למי שיש מדחום). מסירים מהכיריים.

הכנת הבוואריה:

מערבבים ג’לטין ב-1/2 כוס מים, ממתינים 10 דקות ומערבבים לריכוך.

מוסיפים את הג’לטין המרוכך לתערובת החלב והחלמונים ומערבבים עד להמסתו. מערבלים בעזרת מוט ריסוק ידני כדי להבטיח ערבוב מיטבי.מסננים לקערה, מכסים את הקערה בניילוןומצננים לטמפ’ החדר.

מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה במהירות גבוהה ארבע דקות לקבלת קצפת.

מקפלים את הקצפת לתערובת בהדרגה: מתחילים בשליש הכמות וממשיכים לקפל עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לכוסות. מכסים ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.

הרכבת המנה:

מערבבים פרוסות תפוחים עם סוכר וקינמון ומניחים מעל כל מנת בוואריה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ