כדורי עוואמה בקרם לימון, ביסקוויט ומרנג

המתכון המושלם עבור כל מי שמעוניין לפנק את האורחים שלו עם "סופגניות" לא שגרתיות בחנוכה הקרוב

ארגד רואש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ארגד רואש, שף אורח
כדורי עוואמה בסירופ לימוני, קרם לימון, ביסקוויט ומרנג של שף ארגד רואשצילום: אבי מזרחי

רכיבים

  • 200 גרם (כוס) סוכר

  • 180 מ"ל (2/3 כוס + כף גדושה) מים

  • מיץ מלימון אחד

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • 1 מקל קינמון

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

לבצק העוואמה:

  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח 

  • 10 גרם שמרים יבשים

  • 10 גרם (כף שטוחה) סוכר

  • 700 מ"ל (3 כוסות פחות כף גדושה) מים פושרים

  • קורט מלח

לקרם הלימון:

  • 90 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) מיץ לימון

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • קורט אבקת וניל

  • 125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה

  • 4 ביצים (200 גרם)

  • 75 גרם חמאה

  • 4 גרם ג'לטין

  • 20 מ"ל (כף וחצי) מים

  • 45 גרם (4 כפות שטוחות) סוכר

  • 70 גרם שוקולד לבן

לביסקוויט לימוני:

  • 100 גרם חמאה

  • קורט וניל

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • 1 ביצה (40 גרם)

  • 65 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר

  • 168 גרם (כוס + 3 כפות) קמח

למרנג:

  • 70 גרם חלבון

  • 140 גרם (חצי כוס + כף גדושה) סוכר

להגשה:

  • 50 גרם פיסטוקים טחון

הוראות הכנה

הכנת סירופ לימוני:

מרתיחים בסיר את הסוכר, המים, קליפת הלימון, מקל הקינמון ומקל הווניל. כשהסירופ מגיע לרתיחה מורידים האש ומוסיפים את מיץ הלימון. מקררים את הסירופ לפי השימוש.

הכנת העוואמה:

מבשלים את קוביות תפוח האדמה ברתיחה עד שהן מתרככות לחלוטין. מסננים מהמים ומועכים את הקוביות לפירה חלק לחלוטין (ניתן להעביר במסננת מתכת, אם יש צורך להרחיק גושים גדולים). משתמשים בפירה רק לאחר שהתקרר לחלוטין.

מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הפירה למיקסר ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ונוזלי. לשים עוד כחמש דקות, מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כדקה.

מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים בקערה מכוסה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה במקום חמים). מחממים שמן עמוק בסיר, שמים בקערה מעט שמן או מים וטובלים את הידיים. קורצים מהבצק כדורים קטנים בלי לפגוע בהתפחה ומכניסים אותם לשמן. כאשר העוואמה מקבלים צבע זהוב אחיד מכל הצדדים, מוציאים אותם למסננת לסינון מהשמן ואז מעבירים אותם לסירופ.

הכנת קרם הלימון:

מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד לכ-15 דקות. מערבבים היטב בסיר את השמנת המתוקה, קליפת הלימון המגוררת, הווניל, הביצים, הסוכר והחמאה ומבשלים עד להסמכה. יוצקים על השוקולד הלבן עד להמסה ומערבבים היטב. ממסים את תערובת הג'לטין ומוסיפים למסה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

הכנת ביסקוויט לימוני:

מכניסים למעבד מזון את החמאה, אבקת הסוכר, הווניל והקמח ומערבבים. מוסיפים ביצים ומערבבים עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקררים. מסירים את נייר האפייה מהחלק העליון ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה. קורצים מהביסקוויט עיגולים מיד בתום האפייה בקוטר מעט גדול מקוטר הכוסות להגשה.

הכנת המרנג:

מאדים את החלבון והסוכר בבן מרי לדרגת חמימות של חום גוף ועד שגרגירי הסוכר נמסים מעט ומקציפים לקצף יציב.

הרכבת המנה:

מזלפים קרם לימון בתחתית כוס ההגשה. כשהעוואמה יוצא מהשמן מעבירים לסירופ ואז לפיסטוק טחון, ומסדרים את הכדורים מעל קרם הלימון. מזליפים מרנג על עוגיית הלימון וצורבים מעט בעזרת ברנר. מסדרים את העוגייה כך שהמרנג פונה כלפי מטה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ