מאפה קסטה סיציליאנה
הקסטה הסיציליאנית יכולה להיות עוגה מתוקה לכל דבר או סנדוויץ’ גלידה
מירי גולדנפלד

קסטה סיציליאנה של מירי גולדנפלדצילום: דניה ויינר
מירי גולדנפלד
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
30 דקותמדובר בשני עיגולי בצק (פירוש המילה קסטה בערבית הוא עיגול), שחובקים מלית מתוקה, המשובצת בפירות מסוכרים.
רכיבים
2 גביעים (500 גרם) גבינת ריקוטה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם פירות מסוכרים קצוצים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לבסיס ולכיסוי:
600 גרם (חבילה) בצק עלים על בסיס חמאה
200 גרם שקדים מולבנים טחונים
2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה
מפוררים את הגבינה בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
פותחים יריעה של בצק וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ. מניחים אותו בתבנית, מפזרים שקדים ויוצקים את תערובת הגבינה. מחליקים בעזרת מרית ומכסים בעיגול בצק נוסף. יוצרים חור במרכז הבצק או חורצים חריצים נאים בעזרת סכין, כדי שהאדים יוכלו להשתחרר מהמאפה.