מאפה קסטה סיציליאנה

הקסטה הסיציליאנית יכולה להיות עוגה מתוקה לכל דבר או סנדוויץ’ גלידה

מירי גולדנפלד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קסטה סיציליאנה של מירי גולדנפלד
מירי גולדנפלד
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

מדובר בשני עיגולי בצק (פירוש המילה קסטה בערבית הוא עיגול), שחובקים מלית מתוקה, המשובצת בפירות מסוכרים.

רכיבים

  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת ריקוטה

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 100 גרם פירות מסוכרים קצוצים

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לבסיס ולכיסוי:

  • 600 גרם (חבילה) בצק עלים על בסיס חמאה

  • 200 גרם שקדים מולבנים טחונים

  • 2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

מפוררים את הגבינה בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

פותחים יריעה של בצק וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ. מניחים אותו בתבנית, מפזרים שקדים ויוצקים את תערובת הגבינה. מחליקים בעזרת מרית ומכסים בעיגול בצק נוסף. יוצרים חור במרכז הבצק או חורצים חריצים נאים בעזרת סכין, כדי שהאדים יוכלו להשתחרר מהמאפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ