עוגת גבינה טרופית אפויה בצנצנת

אפשר לשדרג את המנה עם קצת פירות שמקלילים אותה ועם שברי עוגיות, קראמבל או גרנולה בשביל פריכות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתכון עוגת גבינה טרופית אפויה בצנצנת .
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

למה? בזכות הג’לטין העוגה מקבלת מרקם מיוחד במינו כמו של פודינג אפוי, ועל אף שהיא אפויה צבעה נותר צחור כשלג.

מאיפה הרעיון? קיבלתי את ההשראה מהשף-קונדיטור של מלון “פלאזה אתנה” בפריז. אני משדרג את המנה עם קצת פירות, עם שברי עוגיות, קראמבל או גרנולה לקבלת קראנצ’יות.

איך זה עובד? כמו שכל קונדיטור מתחיל יודע, אי אפשר לחמם ג’לטין מעבר ל-60 מעלות. כאן האפייה נעשית בחום נמוך והעוגה נאפית בתוך צנצנת, ולכן הג’לטין לא מתפרק. ראו הוזהרתם: יש לוודא שכל החומרים מעורבבים היטב לפני האפייה, כדי שיתקבל מרקם חלק בתום האפייה.

איך שומרים? מכוסה במקרר 3-4 ימים עד ההגשה.

רכיבים

  • 4 גרם (1/2 כפית) אבקת ג'לטין

  • 3 כפות מים

  • 60 גרם (1/4 כוס) מחית פרי פסיפלורה, מנגו, בננה (מומלצים פירות בעלי גוון בהיר)

  • 350 גרם גבינת שמנת 30%

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 1 ביצה גדולה

  • 2 חלמונים

  • 2 כפות חלב

להגשה:

  • שברי עוגיות חמאה

  • תערובת פירות חתוכים לקוביות (מנגו, אננס וכדומה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-90 מעלות.

שמים ג’לטין בקערה, מוסיפים שלוש כפות מים וממתינים חמש דקות עד שהג’לטין סופח את כל המים.

מחממים מחית פרי במיקרוגל כ-30 שניות, מוסיפים את הג’לטין ומערבבים עד שהוא נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

מערבלים את שאר החומרים במעבד מזון בפולסים לתערובת חלקה. מוסיפים את מחית הפרי והג’לטין ומערבלים לתערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לצנצנות עד 2/3 גובהן ומסדרים אותן בתבנית אפייה.

אופים כ-40 דקות עד שהעוגות יציבות בשוליים ורוטטות במרכז. מצננים לטמפ’ החדר, מכסים ומעבירים למקרר עד ההגשה.

הרכבת המנה:

מסדרים על כל עוגה פירות חתוכים ומפזרים מעל פירורי קראמבל או שברי עוגיות חמאה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ