קרם מאצ'ה עם תותים, מרציפן פיסטוק ופטל

קינוח שכבות צבעוני, מרענן ומקורי בצבעי ירוק-ורוד

טליה תדהר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרם מאצ'ה עם תותים, מרציפן פיסטוק ופטל של השפית טליה תדהר צפרוני.
טליה תדהר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

מצננים את המרציפן כשעתיים ואת המנות כשעה נוספת לפני ההגשה

רכיבים

  • 6 חלמונים

  • 1/2 כוס סוכר

  • 2 כוסות חלב

  • 2 כפות קורנפלור

  • 1 כף תמצית וניל משובחת

  • 2 כפות אבקת מאצ'ה

  • 50 גרם חמאה

למרציפן פיסטוק הודי:

  • 100 גרם פיסטוקים קלופים, לא קלויים, גרוסים דק (לא טחונים)

  • 1/2 קופסת חלב מרוכז

  • 50 גרם חמאה מלוחה

  • מעט מי זהר (מי תפרחת הדרים) או טיפת אבקת הל, לפי הטעם

להגשה:

  • 4 כפות ריבת תות

  • פטל טרי או דובדבנים

  • 4 תותים

  • מעט ג'לטין

הוראות הכנה

טורפים היטב בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור ביחד.

בסיר קטן מביאים את החלב עם תמצית הווניל לסף רתיחה. מוסיפים שתי כפות מאצ'ה וטורפים היטב. מזרזפים כמחצית מהחלב הירוק לתוך תערובת הביצים תוך טריפה מתמדת להשוואת טמפרטורות.

מוסיפים את תערובת הביצים והחלב אל תוך הסיר וממשיכים לטרוף מעל אש בינונית עד שהקרם מסמיך לגמרי. מורידים מהאש, מחכים כעשר דקות ומערבבים פנימה את החמאה. עוטפים בניילון נצמד הנוגע בקרם (למניעת התפתחות קרום) ומקררים לגמרי. שומרים במקרר.

הכנת מרציפן פיסטוק:

מבשלים בסיר קטן את הפיסטוקים והחלב כ-10 דקות תוך כדי ערבוב על אש נמוכה. המסה הופכת לצמיגית ומשנה מעט את צבעה.

מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה ומי הזאהר (או ההל). ניתן לשמור בהקפאה.

הרכבת המנה:

חותכים את התותים לפרוסות דקיקות ככל האפשר. מדביקים עם מעט ג'לטין את פרוסות התות לדופן הכוס, קרוב לתחתית. ממלאים שני שלישים מהכוס בקרם מאצ'ה. בכל כוס שמים כף גדושה של ריבת תות אדומה משובחת. מקררים כשעה את הכוסות.

במרכז כל אחת מהכוסות מניחים כדור מרציפן פיסטוק, ומסביבו מסדרים בצפיפות את הפטל או הדובדבנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ