ממכר מדי: רוגלך שוקולד מבצק בריוש

רוגלך בגרסה מיוחדת, מבצק בריוש עדין, ממולאים במילוי קקאו וקינמון קלאסי

סטפן לייק
סטפן לייק
רוגלעך שוקולד מבצק בריוש עדין.צילום: יח"צ

רכיבים

לבצק:

  • 500 גרם (½3 כוסות) קמח לבן

  • 25 גרם (1/2 קובייה או 1/2 שקית) שמרים טריים

  • 1/2 שקית משפר אפייה

  • 100 מ"ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה

  • 2 ביצים גדולות

  • 30 גרם (2 כפות) סוכר חום

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב

למריחה וקישוט:

  • ביצה טרופה

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 כוס מים

למלית קקאו:

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • 4 כפיות גדושות קקאו

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום

  • 1 כפית קינמון

  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור

הוראות הכנה

מכניסים לקערת המערבל את כול החומרים פרט לחלב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי לישה עם וו לישה במהירות איטית. ממשיכים ללוש כשש דקות במהירות גבוה עד קבלת בצק רך וגמיש.

משהים בקערה מכוסה במקרר לפחות שעה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. משהים מכוסה כ1/2 שעה.

מקמחים שולחן עבודה ומרדדים כול כדור לעיגול אחיד ודק.

מערבבים את כל חומרי מלית הקקאו ומפזרים על העיגולים. חותכים בעזרת סכין כל העיגול לשמונה משולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לקדקוד בצורת רוגלך.

מניחים את הרוגלך על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה.

אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד להשחמה.

מכינים סירופ סוכר:

מרתיחים את הסוכר עם המים.

מצננים, ומברישים עם סירופ סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ