אורן גולדווסר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורן גולדווסר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
20 דקות
בננות בציפוי סוכרייה.צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

רכיבים

  • 4 בננות בשלות אך יציבות

  • 2 ביצים

  • 4 כפות קמח

  • מי קרח

  • שמן, לטיגון עמוק

לקרמל:

  • 1 כף שמן

  • 6 כפות סוכר

  • ½1 כפות מים קרים

הוראות הכנה

מקלפים את הבננות וחותכים לפרוסות עבות ואלכסוניות, או בכל דרך אחרת שתאפשר לנתחים להישאר יציבים גם אחרי הטיגון.

טורפים ביצים וקמח לבלילה. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. מנסים את חום השמן בעזרת טיפה מהבלילה, היא אמורה לרחוש.

טובלים את הבננות בבלילה, מחלצים במזלג ומטגנים עד שמזהיב. מניחים על נייר סופג.

הכנת קרמל:

יוצקים לסיר שמן, סוכר ומים, מסחררים מעט את הסיר ומחממים עד שמתקבל צבע ענברי. אמנם מתחשק כל הזמן לערבב, אבל תנו למים ולסוכר להפוך לקרמל בלי הפרעה, הם יודעים לבד.

טובלים את הבננות החמימות בקרמל החם אחת-אחת, עד שיצופו בו. מחלצים בעזרת מזלג ושולחים לשחייה במי קרח לכ-30 שניות, עד שיתקררו לחלוטין.

מוציאים את הסוכריות מהמים ומסננים.

מגישים עם לימון או רוטב למון גראס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ