בריוש בריבת חלב וגנאש שוקולד
מתכון מקורי לבריוש משודרג, שיכול גם להחליף או להתווסף לסופגניות המסורתיות בחנוכה

טיפ:
ניתן להוסיף לבריוש קליפה מגוררת של לימון או תפוז, או שוקולד צ'יפס, צימוקים וכדומה.
רכיבים
60 גרם שמרים טריים
9 ביצים
150 מ"ל (חצי כוס + 2 כפות) חלב
7 כוסות קמח
130 גרם סוכר
1 כף מלח
600 גרם חמאה
ריבת חלב או כל ריבה אחרת לפי הטעם
לגנאש השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף גלוקוזה
הוראות הכנה
הכנת הבריוש:
מערבבים במיקסר עם וו לישה שמרים מפוררים, ביצים, חלב, קמח וסוכר, כחמש דקות. מוסיפים מלח וחמאה רכה בגושים, ולשים עוד כחמש דקות, עד שהבצק מפסיק להידבק לוו הלישה. מתפיחים בקירור עד 12 שעות.
מחלקים את הבצק לתבניות ומברישים בביצה. מניחים להתפחה שנייה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. מברישים את הבצק שוב בביצה, אופים כחמש דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ולאחר מכן ב-160 מעלות עוד כ-15-20 דקות, תלוי בגודל המאפה.
הכנת המילוי:
מומלץ לערבב את הריבה במעט מים כדי שיהיה קל להחדיר אותה לתוך הסופגנייה בעזרת מזרק או צנתר, או להזליף מעל.
מרתיחים את השמנת עם הגלוקוז. מניחים את השוקולד בקערה ושופכים עליו את השמנת והגלוקוז. מערבבים היטב במטרף עד שכל השוקולד נמס. טובלים את ראש הבריוש בקערה עם השוקולד.