טופי דגנים

חטיפי בריאות כיפיים שהם למעשה חטיפי גרנולה ביתיים

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
טופי דגניםצילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 250 גרם (1 כוס) סוכר

  • 60 גרם (2 כפות) דבש

  • 60 גרם (2 כפות) גלוקוזה

  • 50 גרם חמאה

  • 75 גרם (1/3 כוס) מים

  • 400 גרם תערובת דגנים ואגוזים  או גרנולה

הוראות הכנה

מביאים לרתיחה סוכר, דבש, גלוקוזה, חמאה ומים. מבשלים כ-15 דקות תוך כדי רתיחה ובעבוע ומסירים מהאש.

מניחים את תערובת המיקספלקס בקערה גדולה ויוצקים עליה את תערובת הדבש החמה. מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית משומנת ומשטחים. מקררים עד להתמצקות וחותכים את הרצועות בעודן חמימות או שוברים לגודל הרצוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ