עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות

עוגת גבינה קלאסית וביתית, שבעזרת טכניקות פשוטות אפשר לשדרג אותה כך שתהיה מרשימה, חגיגית ומלאת טעמים

שירן זליכה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שירן זליכה
עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות של שירן זליכה.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

רכיבים

לבסיס:

  • 1 כוס קמח (140 גרם)

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 2 כפות סוכר (20 גרם)

  • 1 מלח

  • 1 חלמון

לתערובת הגבינה:

  • 2 ביצים

  • 2 כפות סוכר (20 גרם)

  • 160 גרם שוקולד לבן

  • 1/2 מכל שמנת מתוקה (125 גרם)

  • 2 גביעים גבינה לבנה 9% (500 גרם)

  • 50 גרם צימוקים לבנים מושרים במים חמים

לרויאל אייסינג:

  • 1 כוס אבקת סוכר

  • מעט מיץ לימון

לקרם שנטיי מסקרפונה:

  • 2 כפות חלב (30 מ"ל)

  • חצי מקל וניל

  • 2 כפות סוכר (20 גרם)

  • חצי כפית ג'לטין מעורבבת בכף מים

  • 1/4 חבילה גבינת מסקרפונה (65 גרם)

  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

להגשה:

  • פירות קיץ טריים חתוכים

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה עד לעובי 3 מ"מ. מקפיאים במשך 20 דקות.

אופים את הבצק במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. קורצים את הבצק ברינג ומצננים.

הכנת תערובת הגבינה:

מערבבים בקערה את הביצים והסוכר.

ממסים בסיר את השוקולד הלבן. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. יוצקים את התערובת לרינג על בסיס העוגה.

אופים את העוגה במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהיא מתייצבת. מקררים במקרר במשך שעתיים לפחות.

הכנת רויאל אייסינג:

מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד קבלת מרקם סמיך.

הכנת שנטיי מסקרפונה:

מחממים בסיר את החלב, מקל הווניל והסוכר. מסננים. מוסיפים ג'לטין ומערבבים היטב.

יוצקים את החלב החם על המסקרפונה והשמנת המתוקה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. שומרים במקרר.

לפני הקישוט מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה.

הרכבת העוגה:

מוציאים את העוגה מהרינג ויוצקים על פניה את הרויאל אייסינג. נותנים לו לזלוג גם על דופנות העוגה. מסדרים על העוגה את הפירות ומזלפים "נשיקות" מקרם השנטיי מסקרפונה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ