עוגיות פאי תפוחים

פאי תפוחים אמריקאי בגרסה אישית ומהנה

ליטל ארזי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ליטל ארזי
עוגיות פאי תפוחיםצילום: ליטל ארזי

רכיבים

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך

  • 1 תפוח ירוק מזן גרני סמית קלוף ונקי מליבה פרוס לפרוסות דקות

  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר

  • 1 כפית קינמון

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

להברשה וציפוי:

  • 1 ביצה טרופה

  • סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת חותכן עוגיות או כוס זכוכית קורצים 12 עיגולים בקוטר של 7.5 ס"מ. מעבירים את העיגולים לתבנית ושומרים במקרר עד השימוש.

בקערה קטנה שמים סוכר, קינמון וקליפת לימון ומערבבים.

מוציאים את עיגולי הבצק מהמקרר. מצפים עיגול תפוח בתערובת הסוכר ומניחים מעל עיגול הבצק. מרטיבים מעט את שולי עיגול הבצק. מכסים בעיגול נוסף ומהדקים את השוליים עם קצות האצבעות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק והתפוח.

בעזרת מזלג או קיסם, דוקרים את פני הבצק, כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפיה. מברישים בביצה טרופה וזורים מעט סוכר.

אופים כ-20 דקות להזהבה. מעבירים לרשת לצינון ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ