עוגת גבינה לימונית מעודנת

עוגה גבוהה, מרשימה ועשירה במרקם ובניחוח לימוני שמגיע מלמון גראס. שימו לב: העוגה צריכה להתייצב במקרר במשך יממה לפני ההגשה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה ולמון גראס.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ.

רכיבים

לבסיס:

  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

  • 130 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) אבקת סוכר

  • גרגירים מחצי מקל וניל

  • ½1 ביצים גדולות

  • קורט מלח

  • 330 גרם (1/3 כוסות) קמח

  • 4 כפות שקדים טחונים

לבלילת העוגה:

  • 280 גרם (½1 כוסות פחות 2 כפות) סוכר

  • 4 ביצים גדולות

  • 600 גרם גבינה לבנה 9%

  • 2 גביעי שמנת חמוצה

  • 140 גרם (1 כוס) קמח

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1 גבעול למון גראס מגורר

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

  • 1/2 מקל וניל

  • 1 גבעול למון גראס

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, מלח, ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים זו אחר זו ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים קמח ושקדים וומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומניחים בבסיס התבנית. מסירים את שאריות הבצק ואופים 12 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומקבלת גוון מאט.

הכנת הבלילה:

מקציפים ביצים, סוכר ווניל עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים גבינה לבנה ואחריה למון גראס ושמנת חמוצה.

עוצרים את פעולת המיקסר. מקפלים קמח לבלילה רק עד לקבלת תערובת חלקה.

יוצקים את הבלילה על הבסיס האפוי ואופים כ-50 דקות עד שפני העוגה מתייצבים.

הכנת הציפוי:

שוברים ומועכים מעט גבעול למון גראס בעזרת מכתש ועלי או ידית של סכין. מעבירים את הלמון גראס לקערה, מערבבים עם שמנת חמוצה, מכסים ומעבירים למקרר למשלך לילה.

מוציאים את הלמון גראס מהשמנת החמוצה. טורפים את השמנת הלימונית עם יתר חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה החמה עם צאתה מהתנור.

מצננים את העוגה על רשת ומעבירים למקרר ליממה לפחות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ