עוגת גבינה אפויה עם ענבים וצימוקים

עוגת גבינה יפהפיה ששווה להקדיש זמן לקישוט שלה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה אפויה עם ענבים וצימוקים של שירן זילכה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
2.5 שעות

מצננים את מרכיבי העוגה במקרר כ-5 שעות בסך הכל

רכיבים

לתחתית בצק פריך:

  • 1 כוס (150 גרם) קמח

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 2 כפות (20 גרם) סוכר

  • קורט מלח

  • 1 חלמון ביצה

לתערובת הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

  • 2 ביצים

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

  • 2 כפות (40 גרם) סוכר

  • 1.5 חבלות (160 גרם) שוקולד לבן

  • 50 גרם צימוקים לבנים מושרים במים חמים

לשנטיי מסקרפונה:

  • 30 מ"ל חלב

  • 30 גרם סוכר

  • 1 מקל וניל

  • 1/4 כפית (3 גרם) אבקת ג'לטין

  • 1 כף (18 מ"ל) מים

  • 70 גרם גבינת מסקרפונה

  • 250 גרם שמנת מתוקה

לזיגוג רויאל:

  • כוס אבקת סוכר

  • מעט מיץ לימון

לעיטור:

  • חופן ענבים ירוקים ואדומים

  • חופן משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות

הוראות הכנה

הכנת תערובת הגבינה:

מערבבים היטב בקערה את הביצים עם הסוכר. ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בבאן מרי ומוסיפים פנימה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים.

הכנת תחתית בצק פריך:

מערבבים את כל החומרים ליצירת בצק אחיד. מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של 3 מ"מ. מכניסים למשך 20 דקות למקפיא, מוציאים, וקורצים מהבצק עיגול בעזרת רינג 20x4. יוצרים בבצק חורים קטנים בעזרת מזלג ואופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-15 דקות.

מצננים מעט ויוצקים לתוך הרינג עם התחתית הפריכה את תערובת הגבינה. מחזירים לתנור ואופים בחום של 150 מעלות עד שהעוגה מתייצבת, כ-40 דקות. מקררים שעתיים לפחות במקרר.

הכנת שנטיי מסקרפונה:

מרתיחים את החלב עם מקל הווניל, מוסיפים את הסוכר וחולטים את מקל הווניל בחלב עם הסוכר במשך עשר דקות. מרתיחים שוב ומוסיפים את מסת הג'לטין. יוצקים את התערובת על השמנת והמסקרפונה וטוחנים עם בלנדר מוט.

מקררים לפחות שעתיים וחצי ומקציפים במיקסר לפני השימוש.

הכנת זיגוג רויאל:

מערבבים את המיץ לתוך אבקת הסוכר למרקם סמיך ושומרים מכוסה בצד.

הרכבת העוגה:

אחרי שהעוגה התקררה היטב יוצקים על הדפנות שלה מעט מזיגוג הרויאל. מסדרים עליה ענבים ירוקים ואדומים חתוכים, ומעט משמשים חתוכים לקוביות קטנות. מזלפים לעיטור מעט מקרם המסקרפונה המוקצף.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ