עוגת גבינה עם גרנולה וקרם יוגורט, וניל והל

פינוק מתוק-מתוק עם בישום מתובל ברקע שמתאים במיוחד לאירוח

מיכל מילרד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכל מילרד
עוגת גבינה עם גרנולה וקרם יוגורט, וניל והל של שף־קונדיטורית מיכל מילרד.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

רכיבים

לעוגה

  • 300 גרם גבינה לבנה 9% שומן

  • 200 גרם (מכל) שמנת חמוצה 27% שומן

  • 100 גרם גבינה לבנה 30% שומן

  • 4 ביצים

  • 1 מקל וניל

  • קליפת לימון מגוררת

  • 50 גרם קורנפלור

לקרם יוגורט:

  • 300 מ"ל (כוס + 4 כפות)  חלב

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

  • 120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר

  • 5 חלמונים

  • 1/2 מקל וניל

  • 50 גרם קורנפלור מסונן

  • 400 גרם יוגורט מחלב בקר

לסירופ סוכר הל:

  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר

  • 200 מ" (כוס פחות 3 כפות) מים

  • 10 תרמילי הל

  • 1/2 מקל וניל

להגשה:

  • 1/2 כוס תערובת גרנולה איכותית

  • 2 קיווי פרוסים לפרוסות דקות

הוראות הכנה

לעוגה

טורפים את כל החומרים ביחד עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מלבנית קטנה, ואופים 45 דקות בחום של 160 מעלות או עד שהעוגה מזהיבה ורוטטת במרכז. מצננים לילה במקרר.

לקרם יוגורט

בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, השמנת, הסוכר והווניל. טורפים בקערה את החלמונים והקורנפלור. שופכים חצי מהתערובת החמה על הביצים וטורפים במהירות. מחזירים את הסיר לאש ושופכים את תערובת הביצים אל הסיר דרך מסננת. מערבבים היטב עד להסמכה.

מעבירים לקערת המיקסר דרך מסננת ומצננים בעזרת וו גיטרה. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר מוסיפים את היוגורט ומצננים לילה במקרר. כשהתערובת קרה, מקציפים מעט בעזרת מטרפה.

לסירופ סוכר

יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את שאר חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ומצמצמים את הסירופ על אש נמוכה עד לחצי הכמות. מקררים היטב.

להרכבת המנה

משרים את הגרנולה ואת פרוסות הקיווי בסירופ הסוכר למשך שעה. קורצים מעוגת הגבינה עיגולים בגודל תחתית כוסות ההגשה. מסדרים את העיגולים בתחתית כל כוס. מעל מפזרים מתערובת הגרנולה שהושרתה בסירופ. מזלפים מקרם היוגורט ומפזרים שוב תערובת גרנולה מעל. מסדרים את פרוסות הקיווי מעל ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ