עוגיות "ידידי בית" עם אגוזים ושוקולד

מתכון מיתולוגי מתוך ספר הבישול "כך נבשל", בטעם של פעם, מוצלח וביתי

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
עוגיות “ידידי בית” מתוך הספר של "כך נבשל".צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 4 ביצים

  • 280 גרם (1.5 כוסות פחות 2 כפות) סוכר

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח

  • 1 חבילת אבקת אפייה

  • 100 גרם אגוזים קצוצים גס

  • 100 גרם צימוקים בהירים

  • 100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

הוראות הכנה

משמנים היטב תבנית 25 על 30 ומחממים תנור ל-180 מעלות.

טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה (או קמח תופח). משטחים בתבנית ומפזרים את האגוזים הקצוצים, הצימוקים והשוקולד צ'יפס (או השוקולד הקצוץ) ומערבבים מעט כדי שיחדרו פנימה לבלילה (במתכון המקורי כתוב לערבב אותם יחד, אבל אז הם שקעו למטה, ולכן אני ממליץ לפזר ולהטביע מעט).

אופים עד להזהבה ועד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש. מיד כשמוציאים מהתנור חותכים למלבנים צרים בערך בגודל 4 על 2. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ