עוגת שמרים עם קרם פטיסייר לימוני ופטל

שילוב חמצמץ ונהדר בין פטל ללימון. הבצק קצת מזכיר בצק של בריוש ומכינים אותו יום מראש

כפיר כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שמרים עם קרם פטיסייר לימוני ופטל.
כפיר כהן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
לילה+ 2:30 שעות

קרם הפטיסייר הוא מן הקלים: מבשלים את כל החומרים יחד, ואין צורך בהשוואת טמפרטורות.

גיוון: לא בעונה, אפשר להשתמש גם בפטל קפוא, מופשר ומסונן היטב.

רכיבים

לבצק:

  • 25 גרם (1/2 שקית או קוביה) שמרים טריים מפוררים

  • 180 מ”ל (3/4 כוס) חלב

  • 2 ביצים

  • 500 גרם (½3 כוסות + כף שטוחה) קמח

  • 160 גרם (3/4 כוס + כף שטוחה) סוכר

  • 1/8 כפית מלח

  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקרם פטיסייר לימוני:

  • 240 מ”ל (1 כוס) חלב

  • 4 חלמונים

  • 30 גרם (2 כפות) קורנפלור

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים

  • 15 גרם חמאה

  • 2 כפיות מיץ לימון

לסירופ סוכר:

  • 80 מ”ל (1/3 כוס) מים

  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר

להרכבת העוגה:

  • 200 גרם פטל טרי

להברשה:

  • 1 חלמון

  • 1 כפית חלב

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים שמרים, חלב וביצים בקערת מיקסר עד להמסת השמרים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבלים עם וו לישה במהירות בינונית 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי ערבול ומערבלים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק (מדי פעם מפרידים את הבצק שנדבק לדפנות הקערה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

הכנת הקרם:

מבשלים חלב, חלמונים, קורנפלור, סוכר וקליפת לימון בסיר בעל תחתית כבדה על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד לרתיחה עדינה (בועות קלות). נזהרים לא לחמם על להבה גבוהה, כדי שלא תיווצר חביתה.

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

הכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מצננים לטמפרטורת החדר.

מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לחוד על משטח מקומח קלות לריבוע בגודל 35 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מורחים מחצית מהקרם בצורה אחידה, מפזרים מחצית מכמות הפטל ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה ל-6 עיגולים שווים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצורת הספירלה פונה למעלה ולמטה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהן תופחות לגובה 1 ס”מ מעל התבנית.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מברישים בחלמון ואופים 35-45 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מברישים מיד בסירופ הסוכר ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ