מייקל יטברק, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מייקל יטברק, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה
קאפקייק שוקולד בקרמל שוקולד מלוח ופופקורן של קונדיטור מייקל יטברק.צילום: אושרה מלצר

רכיבים

  • 8 כפות קמח

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כפית אבקת אפייה

  • 120 גרם חמאה

  • 160 גרם שוקולד מריר

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 4 ביצים

  • 180 גרם סוכר חום

לקרמל מלוח:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 200 גרם סוכר

  • 50 גרם חמאה מלוחה

  • 30 גרם שוקולד חלב

  • פופקורן מתוק, לקישוט

הוראות הכנה

הכנת קרמל:

מחממים במיקרוגל את השמנת ותמצית הווניל ומניחים בצד. ממסים בסיר את הסוכר עד קבלת קרמל ענברי (היזהרו לא לשרוף את הקרמל). יוצקים את השמנת אל הקרמל, מוסיפים את החמאה המלוחה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת הקאפקייקס:

מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.

ממסים במיקרוגל את החמאה, השוקולד ותמצית הווניל לתערובת אחידה.

מערבלים היטב את הביצים והסוכר בקערה נפרדת.

מקפלים אל תערובת הביצים את תערובת השוקולד, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת ל-12 תבניות קאפקייקס ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 18-22 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים (היזהרו מאפיית יתר).

הרכבת המנה:

יוצקים את הקרמל המלוח על הקאפקייקס. מקשטים בחטיף פופקורן מתוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ