קאפקייק שוקולד בקרמל שוקולד מלוח ופופקורן
מנה שוקולדית, מושחתת ורומנטית, שתתאים (גם) לט"ו באב
רכיבים
8 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
120 גרם חמאה
160 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
180 גרם סוכר חום
לקרמל מלוח:
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
200 גרם סוכר
50 גרם חמאה מלוחה
30 גרם שוקולד חלב
פופקורן מתוק, לקישוט
הוראות הכנה
הכנת קרמל:
מחממים במיקרוגל את השמנת ותמצית הווניל ומניחים בצד. ממסים בסיר את הסוכר עד קבלת קרמל ענברי (היזהרו לא לשרוף את הקרמל). יוצקים את השמנת אל הקרמל, מוסיפים את החמאה המלוחה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השוקולד.
מערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר.
הכנת הקאפקייקס:
מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
ממסים במיקרוגל את החמאה, השוקולד ותמצית הווניל לתערובת אחידה.
מערבלים היטב את הביצים והסוכר בקערה נפרדת.
מקפלים אל תערובת הביצים את תערובת השוקולד, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת ל-12 תבניות קאפקייקס ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 18-22 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים (היזהרו מאפיית יתר).
הרכבת המנה:
יוצקים את הקרמל המלוח על הקאפקייקס. מקשטים בחטיף פופקורן מתוק.