קסטה סיציליאנית

המנה הזו מזכירה את הארטיק “דה לוקס”, שהיה המוצר הכי מפנק ומושקע בשנות ה-60 – שילוב של גלידה עם פירות מיובשים

דלית ואילן בר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קסטה סיציליאנית.
דלית ואילן בר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
24 שעות השריה + 8 שעות הקפאה

מכינים את הקינוח בתבנית אינגליש קייק ומגישים בפרוסות.

רכיבים

  • 250 גרם (כוס) פירות מיובשים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות (משמש, קיווי, שזיפים, דומדמניות)

  • 50 מ”ל (כ-3 כפות) רום לבן

  • 350 גרם גלידת וניל

  • 350 גרם גלידת שוקולד

  • 350 גרם גלידת פיסטוק

הוראות הכנה

משרים את הפירות המיובשים ברום במשך כמה שעות (רצוי יממה).

מניחים גלידת וניל בתבנית ומשטחים לדפנות. מפזרים כמחצית מכמות הפירות המיובשים. מסדרים שכבה של גלידת פיסטוק ומשטחים לצדדים. מפזרים את יתרת הפירות המיובשים ומסיימים בשכבה של גלידת שוקולד.

מכניסים למקפיא לשמונה שעות.

הופכים את התבנית על צלחת מוארכת ועוברים עם מטלית חמה על הדפנות החיצוניות של התבנית, כדי לשחרר את הקסטה. פורסים ומגישים כמו עוגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ