קסטה סיציליאנית
המנה הזו מזכירה את הארטיק “דה לוקס”, שהיה המוצר הכי מפנק ומושקע בשנות ה-60 – שילוב של גלידה עם פירות מיובשים
דלית ואילן בר

קסטה סיציליאנית.צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
דלית ואילן בר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
24 שעות השריה + 8 שעות הקפאהמכינים את הקינוח בתבנית אינגליש קייק ומגישים בפרוסות.
רכיבים
250 גרם (כוס) פירות מיובשים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות (משמש, קיווי, שזיפים, דומדמניות)
50 מ”ל (כ-3 כפות) רום לבן
350 גרם גלידת וניל
350 גרם גלידת שוקולד
350 גרם גלידת פיסטוק
הוראות הכנה
משרים את הפירות המיובשים ברום במשך כמה שעות (רצוי יממה).
מניחים גלידת וניל בתבנית ומשטחים לדפנות. מפזרים כמחצית מכמות הפירות המיובשים. מסדרים שכבה של גלידת פיסטוק ומשטחים לצדדים. מפזרים את יתרת הפירות המיובשים ומסיימים בשכבה של גלידת שוקולד.
מכניסים למקפיא לשמונה שעות.
הופכים את התבנית על צלחת מוארכת ועוברים עם מטלית חמה על הדפנות החיצוניות של התבנית, כדי לשחרר את הקסטה. פורסים ומגישים כמו עוגה.