עוגת ערמונים ומשמשים מיובשים ברום

גם עוגה בחושה יכולה להפוך לעוגת רושם משגעת, כך עושים זאת נכון ובקלות

אלון גולדמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת ערמונים ומשמשים מיובשים ברום.
אלון גולדמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

עוגות בחושות לא אוהבות דרמות. הפעם האחרונה שהן עברו שינוי אמיתי היתה לפני 100 שנה, כשהמציאו את המיקסר. אבל הגיע הזמן למהפכה הבאה, שהלוא גם עוגה בחושה יכולה להפוך לעוגת רושם משגעת. את המשמשים ברום אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את ממרח הערמונים אפשר להשיג בסופר, ליד ממרחי השוקולד.

רכיבים

למשמשים ברום:

  • 250 גרם משמשים מיובשים קצוצים גס

  • 1 כוס מים רותחים

  • 1/4 כוס רום איכותי

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

לקראמבל:

  • 50 גרם חמאה קרה בקוביות

  • 50 גרם (1/3 כוס) קמח

  • 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

  • קורט מלח

לעוגות:

  • 180 גרם (¼1 כוסות) קמח

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 150 גרם חמאה רכה

  • 90 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר

  • 120 גרם ממרח ממרח ערמונים

  • 4 ביצים

  • אבקת סוכר, לקישוט

הוראות הכנה

הכנת משמשים ברום:

מניחים משמשים בצנצנת זכוכית ומכסים במים רותחים. מוסיפים רום ומכסים. מניחים למשמשים להצטנן. מסננים ומעבירים את הנוזלים לסיר קטן. מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה. מצננים.

מכינים קרמבל:

שמים את כל החומרים במעבר מזון ומעבדים לקבלת פירורים. מפזרים על מגש ומעבירים למקפיא.

מחממים תנור ל-165 מעלות, מורחים את התבניות בחמאה מומסת ומקמחים קלות.

הכנת העוגות:

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה.

מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים סוכר וממרח ערמונים ומערבלים. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת. מדי פעם עוצרים את המיקסר ו”מקלפים” את התערובת מהדפנות. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המשמשים ומערבלים קלות.

יוצקים את התערובת לתבניות עד שלושה רבעים מגובהן, ומחליקים את פניה בעזרת גב כף טבולה במים. מפזרים כמות נדיבה של קראבל.

אופים כ-10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, אופים 25 דקות נוספות, ומוציאים מהתנור. 

מברישים בסירופ הרום ששמרנו, מצננים כ-20 דקות והופכים את התבניות. משחררים בעדינות את העוגות ומצננים לגמרי.

מפדרים באבקת סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ