מיכל בוטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכל בוטון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות
שזיפים ברוטב יין מצומצם עם קרם מסקרפונה של מיכל בוטון.צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 10 שזיפים אדומים חתוכים לשמניות (ניתן להחליף בפירות יער אדומים)

לקרם המסקרפונה:

  • 400 מ"ל (כוס ורבע) שמנת מתוקה

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • 1 מקל וניל

  • 100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)

לרוטב היין האדום:

  • 375 מ"ל יין אדום יבש (1/2 בקבוק)

  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)

  • 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור

  • 1 כוכב אניס

  • 1 ציפורן

הוראות הכנה

הכנת קרם מסקרפונה:

מקציפים את כל מרכיבי הקרם במיקסר במהירות בינונית כדקה עד לקבלת קרם יציב.

הכנת רוטב יין אדום:

מחממים את היין בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהוא מצטמצם מעט. ממשיכים לבשל את היין כ־10 דקות על אש קטנה. מוסיפים סוכר ותבלינים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את השזיפים לסיר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

הרכבת המנה:

מחלקים את הקרם לצלחות הגשה ומוזגים עליו יין מצומצם עם שזיפים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ