סנסייה – קינוח אישי בצלחת

קינוח צרפתי חגיגי בשלושה מרקמים שונים. להצלחה מלאה, מכינים את קרמו השוקולד יום קודם

מיקי שמו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיקי שמו
סנסייה – קינוח אישי בצלחת.צילום: טל חבר

רכיבים

לקרמו שוקולד:

  • 180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

  • 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב

  • 60 גרם (3 כפות) דבש

  • 3 חלמונים

  • 230 גרם שוקולד מריר 60% מוצרי קקאו

לבסיס קראנצ'י:

  • 20 גרם שוקולד חלב קצוץ

  • 10 גרם חמאה

  • 70 גרם (5 כפות גדושות) מחית פרלינה

  • 1 כוס פצפוצי אורז

  • 2 כפות סוכריות קופצות (לא חובה)

לנוגטין שקדים:

  • 50 גרם חמאה

  • 100 גרם גלוקוזה

  • 120 גרם (1/3 כוס פחות כף) סוכר

  • 120 גרם (1 כוס וכף) שקדים או אגוזי לוז קלויים גרוסים

הוראות הכנה

הכנת קרמו שוקולד:

שמים בסיר שמנת, חלב ודבש ומביאים לרתיחה.

מוסיפים 1/3 מתערובת השמנת לחלמונים ומערבבים היטב. מעבירים את החלמונים לתערובת השמנת, מערבבים וממשיכים לבשל כשלוש דקות, על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה קלה.

מסירים מהכיריים, יוצקים דרך מסננת על השוקולד המריר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מניחים ניילון נצמד ישירות על פני הקרם ומעבירים למקרר למשך הלילה.

הכנת בסיס קראנצ'י:

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים פרלינה, פצפוצי אורז וסוכריות קופצות ומערבבים עד שהפצפוצים מצופים לגמרי בתערובת.

שמים תערובת פצפוצי שוקולד בתוך רינג בקוטר 6 ס"מ עד גובה 11/2 ס"מ ומשטחים בעזרת כף. מסירים את הרינג ומכינים כך את יתר הבסיסים. שומרים בכלי אטום במקרר.

מכינים נוגטין שקדים:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מביאים לרתיחה חמאה, גלוקוזה וסוכר בסיר קטן על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 2-3 דקות בטמפרטורה של 106 מעלות.

מסירים מהכיריים, מוסיפים שקדים גרוסים ומערבבים לתערובת אחידה.

מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, משטחים עליו את הנוגטין ומניחים מעליו נייר אפייה נוסף. מרדדים בעזרת מערוך לעובי הדק ביותר האפשרי. מעבירים את הנוגטין עם הנייר לתבנית ומסירים את הדף העליון.

אופים 5-6 דקות ומצננים כחמש דקות.

כשהנוגטין מתקשה מעט (זהירות – הוא עדיין חם מאוד!) חותכים אותו בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל 4 ס"מ ומצננים עד שהם מתקשים לגמרי.

שומרים עד 10 ימים בכלי אטום עם הפרדה של ניירות אפייה בין השכבות.

ממש לפני ההגשה, הרכבת הקינוח:

מניחים בסיס פצפוצי אורז על צלחת הגשה. טובלים שתי כפות במים רותחים ויוצרים בעזרתן קנלים (צורה אובאלית) מהקרמו. מניחים על כל בסיס קנל ומעליו ריבוע נוגטין.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ