שרלוט מאולתר עם מוס מסקרפונה
במקום לזלף ולאפות לבד את הגדר שמרכיבה את השרלוט, משתמשים בבישקוטים קנויים. לב השרלוט הוא מוס מסקרפונה מתובל

לב השרלוט הוא מוס מסקרפונה מתובל במי ורדים ומעוטר בתותים. שימו לב: את הבישקוטים שמרכיבים את הגדר לא מרטיבים בסירופ מכיוון שזה מקשה עליהם להידבק אל המוס. להכנת השרלוט משתמשים ברינג בקוטר 18 ס”מ.
גיוון: במקום ריבת תות ניתן להשתמש בריבת ורדים
רכיבים
לבישקוטים:
¼1 אריזות (כ-500 גרם) בישקוטים
למוס מסקרפונה מי ורדים:
3 מכלים (750 גרם) גבינת מסקרפונה
180 מ”ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
150 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
3-4 טיפות (לפי הטעם) מי ורדים
לסירופ מי ורדים:
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) מים
4-3 טיפות (לפי הטעם) מי ורדים
לתותים:
1 סלסלת (500 גרם) תותים
2 כפות ריבת תות
הוראות הכנה
הכנת הסירופ:
מחממים בסיר סוכר ומים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ דליל. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים תמצית מי ורדים.
מניחים רינג על תחתית קרטון לעוגה או על מגש שטוח. טובלים בישקוטים בסירופ ומרפדים את תחתית הרינג (אם צריך, שוברים כמה בישקוטים כדי שיסתדרו בדיוק בתוך הרינג). מעמידים בישקוטים (יבשים) סביב הטבעת הפנימית של הרינג (לא נורא אם הם לא נעמדים בצורה יציבה בשלב זה – קרם המסקרפונה ייצב אותם).
הכנת מוס המסקרפונה:
מקציפים את כל החומרים לקרם סמיך ויציב.
הרכבת השרלוט:
יוצקים 1/3 מהקרם לרינג כך שיכסה את התחתית ויעזור לקבע את הבישקוטים מסביב. טובלים עוד בישקוטים בסירופ ומניחים אותם על הקרם כשכבה נוספת. מכסים ב-1/3 נוסף מהקרם. טובלים עוד בישקוטים בסירופ ומניחים שכבה שלישית. מכסים בשליש הנותר של הקרם ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות עד להתייצבות.
הרכבת המנה:
מסירים מהתותים את העוקץ ומסדרים על הקרם כך שהחלק החתוך כלפי הקרם. מברישים את התותים בריבה שחוממה מעט לריכוך. מסירים את הרינג וקושרים סביב הבישקוטים סרט (הכי יפה מסאטן), שמשמש גם לעיטור וגם לתמיכה (כמו בתצלום).