ברד פודינג עם תפוחים ובייקון של ארז קומרובסקי

נא לא להיבהל מכמויות השמנת, הבייקון, הביצים והחמאה: זה מתכון לבעלי לב חזק, וממילא תאכלו ממנו במנות קטנות

ארז קומרובסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארז קומרובסקי, שף אורח
ברד פודינג עם תפוחים ובייקון של שף ארז קומרובסקי.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 300 גרם בייקון חתוך לקוביות

  • 5 תפוחים קלופים, מנוקים מליבה וגרעינים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

  • 2 כפות סוכר

  • 1 ליטר (4 מכלים) שמנת מתוקה

  • 8 ביצים גדולות

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • חופן עלי בזיליקום (לא חובה)

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ

  • 1 חלה ישנה (או בריוש עבר זמנו) קרועה לפיסות גסות

  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מחממים מחבת יבשה על להבה גבוהה ומקפיצים בייקון עד שהוא זהוב ופריך. מוציאים בכף מחוררת ושומרים את השומן במחבת. מחממים שוב את המחבת עם השומן על להבה גבוהה, מוסיפים תפוחים וסוכר ומקפיצים עד שהתפוחים מזהיבים קלות.

מערבבים בקערה שמנת, ביצים, מלח, פלפל, בזיליקום ופלפל חריף.

מפזרים בתבנית פיסות חלה, תפוחים ובייקון. יוצקים מעל את תערובת השמנת ומפזרים קוביות חמאה. אופים במשך 45-50 דקות עד שהתפוחים והחלה זהובים והתערובת יציבה. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ