פודינג ריזוטו וניל עם פירות ובזיליקום

האיטלקים לא אוכלים פודינג אורז לקינוח, אבל המרקם של הריזוטו האיטלקי פשוט מבקש שיהפכו אותו לממתק

יוגב ירוס' A; TURJ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פודינג ריזוטו וניל עם פירות ובזיליקום.
יוגב ירוס' A; TURJ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
4:10 שעות

גיוון: מטפטפים סביב מעט בלסמי מצומצם

רכיבים

  • 1 כף שמן

  • 1/2 כוס אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)

  • ½1 כוסות מים רותחים

  • 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס

  • 1 כוס חלב

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

  • 2 כפות סוכר

להגשה:

  • 6 עלי בזיליקום טריים

  • 1/4 כוס אפרסקים פרוסים דק

  • 1/4 כוס שזיפים פרוסים דק

הוראות הכנה

הכנת פודינג ריזוטו:

מחממים אורז עם כף שמן בסיר קטן עד שעולה ניחוח.

יוצקים מים רותחים וכשהם מבעבעים מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 14 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 20 דקות נוספות.

מביאים חלב וחלב קוקוס לסף רתיחה בסיר רחב. מעבירים ללהבה בינונית, מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים. מרוקנים מקל וניל מתוכנו בעזרת כפית ומוסיפים לסיר עם המקל. מוסיפים גם סוכר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות. מערבבים מדי פעם.

מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשלוש שעות ועד יומיים.

הרכבת המנה:

מסדרים תלוליות של פודינג אורז בקעריות הגשה ומעליו עורמים פרוסות פרי (אפשר להמיר כמובן בפירות אחרים שאוהבים) וקרעים גסים של עלי בזיליקום, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ