תאנים בקרם פיסטוק וטוויל

טעמים מקומיים כסברס, תאנים ופיסטוק, מתחברים יחד בקינוח אחד קליל ומתוק שמכינים בקלי קלות

יגאל אפרתי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תאנים בקרם פיסטוק וטוויל (ואפל).
יגאל אפרתי
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
לילה+ 20 דקות

רבים חושבים שלא קל למצוא נקודות מתיקות בישראליות שלנו. אנחנו דווקא חושבים שכן, והיה לנו קשה להחליט מה הכי מתוק וישראלי גם יחד. קרמבו? עוגת גבינה-פירורים? קוקוס? מלבי? יגאל אפרתי מקונדיטוריית "מקלות וניל" מציע בקינוח שמחבר סברס, פיסטוק ותאנים.

רכיבים

לקרם שוקולד לבן:

  • 500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

  • 180 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 20 גרם מחית פיסטוק

  • 16 תאנים טריות

  • 4 סברס קלופים

לטוויל:

  • 120 גרם (2/3 כוס) סוכר

  • 80 גרם חמאה מומסת

  • 130 גרם (3) חלבונים

  • 90 גרם (2/3 כוס) גרם קמח

הוראות הכנה

הכנת הגנאש (יום לפני):

מרתיחים שמנת, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים. מעבירים למשך הלילה.

הכנת הטוויל:

מערבבים סוכר, קמח וחלבונים לערבב, מוסיפים חמאה מומסת בהדרגה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים על דף סיליקון שכבה דקה מהמסה בצורה עגולה ואופים כשמונה דקות. נותנים לטוויל להתקרר מעט. ניתן לשמור את הטוויל בכלי אטום עד השימוש.

שמים סברס במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב.

הרכבת המנה:

מקציפים את גנאש השוקולד, מזלפים במרכז הצלחת מתערובת הגנאש מסדרים חצאי תאנים מסביב לקרם, מניחים עיגול טוויל ומזלפים שוב קרם שוקולד לבן. יוצקים מסביב רוטב סברס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ