עוגת גבינה ניו יורקית ברוטב תפוזים

זה נכון, העוגה המהממת הזו אולי דורשת מעט השקעה. אבל הטעם המענג שלה מצדיק כל דקה במטבח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה בסגנון ניו יורק, ברוטב תפוזים של שפית לירז שדה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3:30 שעות

כלים: רינגים בקוטר 8, יריעת נייר כסף ויריעת ניילון נצמד.

רכיבים

לעוגה:

  • 900 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

  • 270 גרם סוכר

  • 4 ביצים

  • 1 כפית תמצית וניל או מקל וניל אחד

  • קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

  • 1 גביע שמנת חמוצה

לרוטב התפוזים:

  • 350 מ"ל מיץ תפוזים

  • 60 מ"ל מיץ לימון

  • 115 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם סוכר

  • 4 ביצים

לקישוט:

  • סלסלת פירות יער או תותים או כל פרי אחר לפי הטעם

הוראות הכנה

פורשים יריעה של נייר כסף ומעליה ניילון נצמד באותו גודל. עוברים על היריעות במטלית לחה ונקייה כדי להצמיד אותן זו לזו. חותכים בסכין ריבועים בגודל 15x15 ס"מ, עוטפים צמוד לרינג ומסדרים את הרינגים בתבנית אפייה.

הכנת העוגה:

מקציפים את הגבינה במערבל מזון עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (לאחר שביצה "נעלמת" בבלילה, מוסיפים עוד אחת. מקציפים לא יותר מחצי דקה). מוסיפים את הווניל והקליפה המגוררת ומערבבים ידנית. מוסיפים את השמנת החמוצה.

מעבירים את הבלילה לרינגים וממלאים עד גובה שני שלישים. מוסיפים לתבנית האפייה מים סביב הרינגים עד גובה שליש מהרינג, ואופים 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

הכנת רוטב התפוזים:

מביאים לרתיחה בסיר עם תחתית כפולה את מיץ התפוזים ומיץ הלימון. ברגע שהנוזל רותח, מוסיפים לסיר את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר. מערבבים את הביצים עם יתרת הסוכר ומבצעים השוואת טמפרטורות: מעבירים מהנוזל החם אל הביצים לאט-לאט עד עליית טמפרטורה בקערת הביצים. מחזירים את הבלילה אל הסיר וממשיכים לבשל את הבלילה על להבה בינונית תוך ערבוב, עד הסמכה. מסירים מהאש ומסננים.

מעבירים את הרוטב לקערה נקייה ומתחתיה קערה עם קרח ומעט מים, לצינון מיידי של הרוטב. מעבירים את הרוטב לקופסה ומקררים לפחות שעתיים.

הרכבת המנה:

מזלפים מהרוטב לצלחת. מניחים את העוגה על הרוטב, מקשטים בפירות יער או בתותים (או בכל פרי אחר לפי הטעם).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ