עוגת ספוג עם סלט פירות קיצי

עוגת ספוג שטוחה. ההגשה של סלט פירות על העוגה היא דרך נחמדה לרענן את הסלט הנדוש ולהוציא אותו מהקופסה

מיכל בוטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגה נמוכה וסלט פירות של מיכל בוטון.
מיכל בוטון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
35 דקות

עוגה שטוחה שמבוססת על ה–Short Cake - שכבות של עוגות ספוג עם פירות ביניהן. העוגה הזו אוורירית מאוד - היא סופגת גם את נוזלי הרום ומיץ התפוז וגם את מיצי סלט הפירות המונח עליה.

לתבנית בקוטר 28 ס"מ

רכיבים

  • 125 גרם חמאה רכה

  • 1 כפית מלח (5 גרם)

  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)

  • 125 גרם שקדים טחונים (1/2 1 כוסות)

  • 3 ביצים

  • 1 קליפה תפוז מגוררת

  • 40 גרם קמח (4 כפות)

  • 2 כפות מיץ תפוזים (30 מ"ל)

  • 2 כפות רום (30 מ"ל)

לסלט הפירות:

  • 2 שזיפים

  • 2 נקטרינות

  • 1/4 מלון

  • חופן דובדבנים מגולענים

  • חופן פטל טרי

  • מיץ משני לימונים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, מלח, סוכר ושקדים טחונים. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קליפת תפוז, קמח ומיץ תפוז ועוצרים את פעולת המיקסר. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות ואופים כ־35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומוזגים על העוגה החמה רום כהה. מצננים.

מכינים סלט פירות: חותכים את הפירות לאיזה גודל שרוצים, מערבבים ומוזגים מיד מיץ לימון.

פורסים את העוגה ומניחים על כל פרוסה שתי כפות נדיבות מסלט הפירות, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ