ושרין (Vachrin) – עוגת גלידה צרפתית עם מרנג

קינוח מרנג וגלידה מרהיב ביופיו שכיף להכין, להגיש ולאכול, במיוחד בימי הקיץ הקרים

אור חורי, שף קונדיטורית TURJ,
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ושרין (Vachrin) – עוגת גלידה, קצפת ומרנג של שפית-קונדיטורית אור חורי.
אור חורי, שף קונדיטורית TURJ,
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
4 שעות הקפאה +עתיים וחצי

2 קערות בקוטר שונה, או 2 תבניות אפייה בקוטר 13 ס"מ ו־15 ס"מ

רכיבים

לעוגה:

  • 500 גרם גלידת וניל איכותית

  • 500 גרם גלידת פסיפלורה

למרנג:

  • 3 חלבונים

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

  • 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

לקולי פסיפלורה, מנגו ויסמין:

  • 10 יחידות פסיפלורה רק התוכן

  • 1 חבילה (300 גרם) מחית מנגו קפואה

  • 5 כפות חליטת תה יסמין

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר

  • 2 כפות פקטין

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מרפדים את הקערה או התבנית הקטנה בניילון נצמד. מרככים את גלידת הווניל בערבול במיקסר וממלאים בה את הקערה הקטנה. מקפיאים למשך ארבע שעות לפחות

מרפדים את הקערה או התבנית הגדולה בניילון נצמד. מרככים את גלידת הפסיפלורה בערבול במיקסר. מורחים את דופנות הקערה הגדולה בגלידת הפסיפלורה בעזרת כף. מחלצים את גלידת הווניל מהקערה הקטנה, מניחים בתוך הקערה הגדולה עם גלידת הפסיפלורה ומקפיאים.

הכנת המרנג:

מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף קשה.

מסננים את אבקת הסוכר על הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

מזלפים מהקצף נשיקות מרנג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כשעתיים בתנור שחומם מראש ל־90 מעלות.

הכנת קולי פסיפלורה, מנגו ויסמין:

מרתיחים את כל המרכיבים ומבשלים ברתיחה במשך כמה דקות. מסננים ושומרים בקירור.

הרכבת העוגה:

מחלצים את העוגה מהקערה ומדביקים עליה את נשיקות המרנג. חותכים את העוגה בסכין חמה ומגישים עם רוטב הקולי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ