רייס פודינג סויה ופסיפלורה

פודינג שיש בו משחק של מרקמים והסויה מוסיפה בו עוד עומק ועניין

אנה שפירו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רייס פודינג סויה ופסיפלורה של אנה שפירו.
אנה שפירו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
24 שעות+20 דקות

כשהייתי ילדה סבתא שלי, כמו כל סבתא כנראה, הכינה לי דייסת אורז. את האורז היא בישלה בחלב עד שהתפרק והסמיך, רק שאצלה המלח החליף את הסוכר. מכאן בא הרעיון להוסיף קצת סויה לפודינג האורז המתוק. חוץ ממליחות, הסויה מוסיפה גם טעמים עמוקים. עוד דרך לשחק עם המרקם היא לטחון חלק מהפודינג המוכן ולשלב עם היתר.

שימו לב: לחלב יש נטייה להישרף, לכן מקפידים לערבב לעיתים תכופות. אפשר לקרר את הפודינג שעתיים לפני ההגשה ולסחוט את הפסיפלורות לפני ההגשה.

רכיבים

  • 1 כוס אורז יסמין או פרסי

  • 3.5-4 כוסות חלב

  • 1 פחית חלב מרוכז

  • 2 כפות רוטב סויה

להגשה:

  • 6 פסיפלורות חצויות

הוראות הכנה

הכנת האורז:

שמים בסיר אורז ושלוש כוסות חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהאורז לא נשרף.

מוסיפים לסיר 1/2 כוס חלב וטוחנים לתערובת מעט גרגרית בעזרת מוט ריסוק. מוסיפים עוד חלב לפי מידת הסמיכות הרצויה.

מוסיפים חלב מרוכז וסויה וטוחנים מעט רק עד שהם נטמעים.

הרכבת המנה:

ממלאים כל כוס עד 3/4 גובהה בתערובת האורז בעזרת מצקת. "סוחטים" מעל כל מנה שני חצאי פסיפלורה ומגישים.

שומרים עד 24 שעות במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ