מרק שוקולד מונטזומה עם טראפלס שוקולד וצ’ילי

קינוח מענג שמבוסס על מתכון אצטקי עתיק

איתמר דוידוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק שוקולד מונטזומה עם טראפלס שוקולד וצ’ילי של איתמר דוידוב.
איתמר דוידוב
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
2 שעות

לצד השוקולד, יש במתכון המקורי גם צ’ילי, קינמון וטקילה. כאן הוספתי למרק טראפלס: את המתכון המעולה קיבלתי מהקונדיטורית נטלי לוין ומומלץ בהחלט להכין אותו גם ללא קשר למרק.

רכיבים

למרק:

  • 1 ליטר שמנת מתוקה (4 מכלים)

  • 450 גרם שוקולד מריר קצוץ (לפוחת 54 אחוז מוצקי קקאו)

  • קורט צ'ילי טחון

  • קורט קינמון טחון

  • 250 גרם שוקולד מריר (לפחות 75% מוצקי קקאו) קצוץ

לטראפלס שוקולד מריר וצ'ילי (24 יחידות):

  • 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)

  • 3 גרם צ’ילי יבש טחון או כתוש דק ללא גרעינים (קמצוץ)

  • 250 גרם שוקולד מריר (54% מוצקי קקאו) קצוץ

  • 10 גרם חמאה רכה

  • אבקת קקאו או אבקת סוכר לציפוי

להגשה:

  • 120 מ"ל טקילה (1/2 כוס)

הוראות הכנה

הכנת הטראפלס:

מביאים שמנת מתוקה וצ’ילי לסף רתיחה בקלחת. מניחים שוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה מבעד למסננת. ממתינים דקה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין.

מעבירים את התערובת לכלי אחר ומצננים כשעה במקרר עד שהיא מתייצבת אבל עדיין לא קשה מדי ואפשר לקרוץ ממנה כדורים.

מעצבים מהתערובת כדורים בגודל אגוז בעזרת כף או סקופר ומגלגלים בקערה עם קקאו (או אבקת סוכר) לציפוי. שומרים בקופסה אטומה עד חודש וחצי במקפיא.

הכנת המרק:

סמוך להגשה מכינים את מרק השוקולד: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים שוקו (או שוקולד עם תבלינים) ושוקולד קצוץ ומערבבים במטרפה עד שהרוטב חלק. אין להגיע לרתיחה.

הרכבת המנה:

יוצקים את מרק השוקולד החם לקערת מרק רחבה, מניחים שלושה טראפלס קרים,יוצקים מהטקילה ומגישים מיד.

לגיוון ושדרוג:

הטראפלס מתקבלים חריפים למדי, אך אם אתם אמיצים ממש הוסיפו קמצוץ פתיתי צ’ילי לציפוי. בגרסה הקיצית של מרק מונטזומה ממלאים כוס יפה בקוביות קרח ומוזגים את המרק עד שפתי הכוס. נועצים מזלג ארוך בטראפלס ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ