טארט אגוזים מלוחים ומרציפן

המתכון הזה הוא למעשה עוגה בתוך עוגה – אופים קלתית מבצק פריך ואז ממלאים אותה במעין עוגה בחושה מאגוזים מלוחים

אנה שפירו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט אגוזים מלוחים ומרציפן.
אנה שפירו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה וארבעים

בתום האפייה חשוב להשקות את העוגה היטב בסירופ, וגם כשאתם חושבים שהרטבתם מספיק, תרטיבו עוד קצת – כך היא תישמר לחה ועסיסית.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מוכן

רכיבים

לסירופ:

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 240 מ”ל (1 כוס) מים

  • 45 מ”ל (3 כפות) אמרטו (או ליקר אחר שאוהבים)

לאגוזים קלויים מלוחים:

  • 200 גרם (2 כוסות) תערובת אגוזים, למשל אגוזי לוז , מלך, מקדמיה ועוש

  • 30 גרם (2 כפות) מלח

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) מים חמימים

לבצק פריך:

  • 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

  • 1 ביצה

למלית אגוזים:

  • 200 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 100 גרם מרציפן איכותי חתוך לקוביות גדולות

  • 4 ביצים

  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח

הוראות הכנה

הכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומצננים. מוסיפים אמרטו ומעבירים למקרר עד השימוש.

הכנת הבצק הפריך:

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.

בינתיים מכינים אגוזים מלוחים: מחממים תנור ל-150 מעלות.

ממיסים מלח במים, יוצקים על האגוזים ומערבבים. מעבירים לתבנית.

אופים כשבע דקות עד שהאגוזים קלויים ויבשים ומצננים. מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעלה על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי. דוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

אופים כ-10 דקות להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור פועל.

הכנת מלית האגוזים, הרכבת העוגה ואפייה:

מערבלים חמאה, סוכר ומרציפן במיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת.

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואגוזים מלוחים ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מורחים את התערובת על הקלתית.

אופים כ-25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

יוצקים מחצית מהסירופ על העוגה החמה ומניחים לו להיספג. יוצקים עוד 2-3 כפות ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה עד יומיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ