טארט אגוזים מלוחים ומרציפן
המתכון הזה הוא למעשה עוגה בתוך עוגה – אופים קלתית מבצק פריך ואז ממלאים אותה במעין עוגה בחושה מאגוזים מלוחים

בתום האפייה חשוב להשקות את העוגה היטב בסירופ, וגם כשאתם חושבים שהרטבתם מספיק, תרטיבו עוד קצת – כך היא תישמר לחה ועסיסית.
קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מוכן
רכיבים
לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) מים
45 מ”ל (3 כפות) אמרטו (או ליקר אחר שאוהבים)
לאגוזים קלויים מלוחים:
200 גרם (2 כוסות) תערובת אגוזים, למשל אגוזי לוז , מלך, מקדמיה ועוש
30 גרם (2 כפות) מלח
120 מ”ל (1/2 כוס) מים חמימים
לבצק פריך:
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 ביצה
למלית אגוזים:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם מרציפן איכותי חתוך לקוביות גדולות
4 ביצים
100 גרם (3/4 כוס) קמח
הוראות הכנה
הכנת הסירופ:
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומצננים. מוסיפים אמרטו ומעבירים למקרר עד השימוש.
הכנת הבצק הפריך:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
בינתיים מכינים אגוזים מלוחים: מחממים תנור ל-150 מעלות.
ממיסים מלח במים, יוצקים על האגוזים ומערבבים. מעבירים לתבנית.
אופים כשבע דקות עד שהאגוזים קלויים ויבשים ומצננים. מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי. דוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.
אופים כ-10 דקות להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור פועל.
הכנת מלית האגוזים, הרכבת העוגה ואפייה:
מערבלים חמאה, סוכר ומרציפן במיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואגוזים מלוחים ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מורחים את התערובת על הקלתית.
אופים כ-25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
יוצקים מחצית מהסירופ על העוגה החמה ומניחים לו להיספג. יוצקים עוד 2-3 כפות ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה עד יומיים.