מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות
חיתוכיות פטל עם שטרויזל קוקוס ושוקולד לבן.צילום: לירון אלמוג | סגנון: טליה גון אסיף

רכיבים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 60 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון

  • קורט מלח

  • 1 כפית תמצית קוקוס טבעית (אפשר להחליף בתמצית וניל משובחת)

  • 50 גרם שוקולד לבן (קצוץ גס או שוקולד צ'יפס לבנים)

  • 300 גרם קונפיטורת פטל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבלים במיקסר את כל החומרים מלבד השוקולד הלבן והקונפיטורה עד שנוצר מרקם פירורי. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים בעדינות בלי לפגוע במרקם הפירורי. מצננים במקפיא כ-20 דקות.

משטחים כ-2/3 מהפירורים בתבנית ומהדקים לתחתית. מורחים שכבת קונפיטורה ומפזרים מעל את 1/3 הפירורים הנותרים.

אופים כ-40 דקות עד שהפירורים זהובים ושכבת הבסיס אפויה לגמרי.

מצננים וחותכים לריבועים. מאחסנים בצנצנת או בקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ