קטאייף ממולא בתערובת אגוזים

קינוח של מעין פנקייקס ממולאים בתערובת של אגוזים, שאחר כך מטגנים אותם וטובלים בסירופ חם

דן זוארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קטאייף.
דן זוארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

כיסני הקטאייף הם שוברי הצום של הרמדאן, ובחודש הזה אפשר למצוא בישובים הערביים אינספור דוכנים שמוכרים אותם. ברגע שמסתיים החג הם נעלמים, ממש כמו סופגניות אחרי חנוכה. הקטאייף מתחילים כפנקייקס, אבל לאחר המילוי (לרוב בתערובת מתובלת של אגוזים) מטגנים אותם וטובלים בסירופ חם. לכן הבצק שלהם רך ופריך בו-זמנית. דן זוארץ מ"דלידה" מגיש אותם עם קרם אנגלז מתובל במי ורדים (מתכון בהמשך). לתיבול המלית וגם לזילוף על הקטאייף זוארץ משתמש בסירופ חרובים ביתי, שטעמו אדמתי ומעט שוקולדי. כמות הסירופ כאן גדולה ממה שנחוץ למתכון, אבל הסירופ יישמר עד חודש במקרר ואפשר להשתמש בו לתיבול דייסות, מוזלי או פנקייק.

קרם אנגלז מתובל במי ורדים

חומרים ל-1 כוס קרם:

3 חלמונים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

400 מ"ל (12/3 כוסות) חלב

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת

 2-3 טיפות תמצית מי ורדים

ההכנה:

  • טורפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר.
  • מביאים לרתיחה חלב, וניל, קליפת לימון ואת יתרת הסוכר בסיר קטן ומנמיכים להבה.
  • נוטלים מצקת מהחלב הרותח וטורפים לתוך החלמונים. יוצקים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-1/2 דקה על להבה בינונית עד שהתערובת מצפה גב של כף עץ.
  • מסננים, מכסים את הקרם ישירות בניילון נצמד ומצננים. מוסיפים מי ורדים ומערבבים. שומרים במקרר עד יומיים.

רכיבים

  • 280 גרם (2 כוסות פחות כף) אגוזי מלך טחונים

לטיגון:

  • 80 גרם חמאה

לטיגון עמוק:

  • שמן

לסירופ חרובים:

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 1 כף מיץ לימון טרי

  • 1 כף אבקת חרובים (להשיג בחנויות טבע)

  • 250 מ"ל (1 כוס + כף) מים

לכיסנים:

  • 200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח

  • 2 ביצים

  • 2 כפות יוגורט

  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) חלב

  • 40 גרם חמאה מומסת

  • 2 כפיות סוכר

  • קורט מלח

להגשה:

  • 2 כוסות פירות העונה חתוכים

  • חופן עלי נענע

  • קרם אנגלז

הוראות הכנה

הכנת סירופ חרובים:

מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר קטן על להבה גבוהה, מבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהכיריים. הסירופ יישמר עד חודש בצנצנת אטומה במקרר. את הסירופ יוצקים על הקטאייף כשאחד משניהם חם — כך הוא ייספג טוב יותר בבצק.

הכנת המלית:

מערבבים אגוזים עם 5 כפות סירופ חרובים.

הכנת הבצק, מילוי וטיגון:

טורפים את כל חומרי הבצק לבלילה נוזלית. מוציאים 2 כפות מהבלילה לקערית ומניחים בצד.

מחממים מחבת עם מחצית מכמות החמאה ויוצקים אליה מהבלילה לקבלת 4 חביתיות שוות בגודלן — בנפח של 1/2 מצקת כל אחת. מטגנים דקה עד שהבלילה מתייצבת ובועיות מופיעות על פני החביתיות (אך הן עדיין נותרות לחות). מסדרים את החביתיות על מגש בשכבה אחת. מטגנים כך את יתר הבלילה עם יתרת החמאה.

מניחים כף מלית במרכז כל חביתית (משאירים רווח של כ-1/2 ס"מ מהשוליים). מקפלים את החביתיות לשניים ומהדקים לסגירה. אם הכיסנים לא נסגרים, מרטיבים את השוליים בבלילה ששמרנו בצד.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים כדקה להזהבה.

הרכבת המנה:

חוצים את הכיסנים ומניחים בצלחות אישיות. מפזרים פירות ויוצקים קרם אנגלז וכמחצית מסירופ החרובים. מפזרים נענע ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ