טראפלס שוקולד ויין

מתכון קל ופשוט לטראפלס משובחים ביותר, במיוחד ליום האהבה, או לכל יום בשבוע

נטע דביר, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע דביר, קונדיטורית אורחת
טראפלס שוקולד ויין של הקונדיטורית נטע דביר.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: קרן ברק

רכיבים

  • 250 מ"ל יין אדום יבש

  • 75 גרם סוכר

  • רצועה קליפת תפוז

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

  • 5 כפיות רום

  • 200 גרם שוקולד חלב

  • 150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

  • 50 גרם חמאה רכה

  • אבקת קקאו לציפוי

הוראות הכנה

מרתיחים בסיר על אש נמוכה את היין, הסוכר, קליפת התפוז, מקל הווניל וארבע כפיות רום. ממשיכים לבחוש עד שהנוזל מצטמצם למחצית הכמות (כ-10 דקות).

מסירים מהאש ומוסיפים לנוזלים את השוקולד, החמאה וכפית הרום שנותרה ומערבבים עד שהכל נמס ונוצרת מסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעתיים.

יוצרים ממסת השוקולד כדורים קטנים בעזרת הידיים, ומגלגלים אותם באבקת קקאו לציפוי. מאחסנים במקרר בקופסה אטומה עד להגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ