הילה יבניאלי-בוכריס, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הילה יבניאלי-בוכריס, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה
קאפקייק גזר בציפוי דבש, גבינת שמנת ופקאןצילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

רכיבים

לקאפקייקס:

  • 140 גרם קמח כוסמין לבן (1 כוס)

  • 65 גרם קמח כוסמין מלא (1/2 כוס)

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 1 כפית קינמון

  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

  • קורט מלח

  • 120 גרם סוכר חום (1/2 כוס)

  • 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)

  • 2 ביצים בגודל L

  • 100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)

  • 60 מ"ל מיץ תפוזים (4 כפות)

  • 230 גרם גזר (3/4 1 כוס) מקולף ומגורר

  • 1/2 כוס צימוקים בהירים מיובשים וחתוכים גס

  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

לציפוי:

  • 20 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

  • 1/3 כוס שמנת חמוצה

  • 60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)

  • 60 גרם דבש (3 כפות)

  • אגוזי פקאן שלמים (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הקאפקייקס:

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים.

בקערה נפרדת מערבבים סוכר, ביצים, שמן ומיץ תפוזים.

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתוך הרטובים ומערבבים. מוסיפים גזר, צימוקים, משמשים ואגוזי מלך בתנועות קיפול.

מחלקים את התערובת בשקעי התבנית, כ-¼ כוס לכל אחד.

אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במאפה יוצא יבש.

מקררים 10 דקות בתבנית ומעבירים לרשת, לקירור מוחלט.

הכנת הציפוי:

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה גבינת שמנת ושמנת חמוצה.

מוסיפים אבקת סוכר ודבש ומערבלים לתערובת חלקה.

מקררים 45 דקות לפחות. מזלפים את הציפוי מעל הקאפקייקס הקרים ומקשטים כל קאפקייק באגוז פקאן שלם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ