קרמבו ביתי עם תפוזים ונענע

אוהבים קרמבו? אוהבים תפוזים? קבלו שילוב בין השניים בתוספת נענע

ברי סייג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ברי סייג
קרמבו תפוזיפ ונענעצילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

רכיבים

לבסיס ביסקוויט פריך:

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 150 גרם (1 כוס וכף) קמח

  • 1 חלמון

לקרם שוקולד לבן:

  • 600 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 400 מ"ל (1 מיכל ו-2/3 כוס פחות כף) שמנת מתוקה

למרמלדת תפוז ונענע:

  • 250 גרם תפוזים בקליפתם חתוכים לקוביות

  • 250 גרם תפוזים קלופים תחוכים לקוביות

  • 10 עלי נענע גדולים ושטופים קצוצים דק-דק

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

לציפוי שוקולד:

  • 400 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 100 גרם חמאת קקאו

הוראות הכנה

הכנת בסיסי ביסקוויט:

מעבדים את כל החומרים למעט החלמון במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ומאחדים לבצק. מקררים חצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ”מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 4 ס”מ.

אופים כ-15 דקות ומצננים.

הכנת קרם השוקולד:

מרתיחים שמנת, מורידים מהאש, יוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומקררים לפחות 24 שעות.

הכנת מרמלדת תפוז:

מרתיחים תפוזים וסוכר בסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות. מצננים היטב ומוסיפים עלי נענע קצוצים.

הכנת הציפוי:

ממיסים שוקולד וחמאת קקאו במיקרוגל או על ביין-מארי עד לקבלת ציפוי חלק ואחיד.

הרכבת הקרמבו:

מקציפים את קרם השוקולד הלבן כדקה, מוסיפים 200 גרם ממרמלדת התפוז ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף.

מזלפים מהקרם על בסיסי הביסקוויט עד לצורת קרמבו. מקררים כ-10 דקות במקפיא, מוציאים ומצפים בציפוי השוקולד. מניחים על צלחת ומקשטים בשארית מרמלדת התפוז והנענע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ