קרמבו ביתי עם תפוזים ונענע
אוהבים קרמבו? אוהבים תפוזים? קבלו שילוב בין השניים בתוספת נענע
רכיבים
לבסיס ביסקוויט פריך:
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם (1 כוס וכף) קמח
1 חלמון
לקרם שוקולד לבן:
600 גרם שוקולד לבן קצוץ
400 מ"ל (1 מיכל ו-2/3 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
למרמלדת תפוז ונענע:
250 גרם תפוזים בקליפתם חתוכים לקוביות
250 גרם תפוזים קלופים תחוכים לקוביות
10 עלי נענע גדולים ושטופים קצוצים דק-דק
200 גרם (1 כוס) סוכר
לציפוי שוקולד:
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאת קקאו
הוראות הכנה
הכנת בסיסי ביסקוויט:
מעבדים את כל החומרים למעט החלמון במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ומאחדים לבצק. מקררים חצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ”מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 4 ס”מ.
אופים כ-15 דקות ומצננים.
הכנת קרם השוקולד:
מרתיחים שמנת, מורידים מהאש, יוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומקררים לפחות 24 שעות.
הכנת מרמלדת תפוז:
מרתיחים תפוזים וסוכר בסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות. מצננים היטב ומוסיפים עלי נענע קצוצים.
הכנת הציפוי:
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו במיקרוגל או על ביין-מארי עד לקבלת ציפוי חלק ואחיד.
הרכבת הקרמבו:
מקציפים את קרם השוקולד הלבן כדקה, מוסיפים 200 גרם ממרמלדת התפוז ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף.
מזלפים מהקרם על בסיסי הביסקוויט עד לצורת קרמבו. מקררים כ-10 דקות במקפיא, מוציאים ומצפים בציפוי השוקולד. מניחים על צלחת ומקשטים בשארית מרמלדת התפוז והנענע.