מאפים מטוגנים במילוי קרמל ואגוזי פקאן

סהרוני בצק קטנים במילוי פקאן וקרמל שעוברים טיגון עמוק יעניקו לכם מנות של שחיתות בכמויות מדודות

הילה יבניאלי-בוכריס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפים מטוגנים במילוי קרמל ואגוזי פקאן
הילה יבניאלי-בוכריס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה וחצי

מצננים את הבצק כשעה לפני ההכנה. יש להצטייד ברינג מתכת בקוטר 5 ס"מ.  

רכיבים

  • 190 גרם קמח כוסמין מלא (1/2 1 כוסות)

  • 50 גרם קמח כוסמין לבן (1/2 כוס פחות כף אחת)

  • 2 כפיות מלח

  • 1 כפית סוכר

  • 230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 90 מיליליטר מים קרים מאוד

  • שמן, לטיגון עמוק

למלית:

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 1/4 כוס דבש

  • 40 גרם חמאה

  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

  • 1 ביצה (בגודל L)

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קורט מלח

למריחה וקישוט:

  • 1 ביצה טרופה

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים קמחים, מלח וסוכר בקערת מעבד מזון. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב בפולסים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול. מזלפים פנימה את המים הקפואים וממשיכים לעבד בפולסים רק עד שמתגבש בצק.מעבירים את הבצק למשטח נקי, אוספים את כל הפירורים לבצק מאוחד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים אותו בעזרת מערוך על משטח עבודה נקי. מגלגלים לעובי של כ-½ ס"מ. בעזרת רינג קורצים 12 עיגולים. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומכניסים למקרר עד לשימוש.

הכנת המלית:

מערבבים בסיר בינוני סוכר חום, דבש, חמאה ומלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית ומנמיכים את האש.מוסיפים את אגוזי הפקאן. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-8 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית וניל ומקררים את התערובת.

הרכבת המנה:

מוציאים את עיגולי הבצק המוכנים מהמקרר ומורחים אותם במעט ביצה טרופה. מניחים במרכז כל עיגול ממלית הפקאנים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את הקצוות לסגירה ומסמנים עם מזלג.

מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק. מטגנים את יחידות הפאי בקבוצות, 1-2 דקות לכל צד, עד לקבלת צבע זהוב עמוק. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

אם רוצים, מפזרים מעל הפאי אבקת סוכר. ניתן לאכילה חם או קר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ