שרית נובאק / מיס פטל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הבראוניז הכי פאדג'יים עלי אדמות
צילום: דן לב
שרית נובאק / מיס פטל
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:
קל
מנות:
6
זמן בישול:
30 דקות

טיפ: אין לכם ברנדי? אל תרוצו לקנות, אפשר להחליף באלכוהול אחר כמו ויסקי, רום או קוניאק.

מתכון מ"הספר הלבן" - ספר המתכונים של הצלם דן לב ואושיית האינסטגרם מיס פטל, הלוא היא שרית נובאק - עוד על הספר בכתבה הבאה

רכיבים

  •  200 גרם חמאה

  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

  • 4 ביצים

  • ½ כפית מלח

  • ¾ כוס סוכר לבן

  • ¾ כוס סוכר חום (לא דמררה)

  • כפית תמצית וניל

  • ¾ כוס קמח

  • 2 כפות ברנדי

  • ¼ כוס קקאו

לקרם:

  • 250 מ"ל שמנת להקצפה

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר (גביע סטנדרטי)

  • גרגירים ממקל וניל(או כפית מחית וניל)

  • 2 כפות סוכר

לקישוט:

  • פניני שוקולד

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת חלקה.

טורפים ביצים בקערה. מוסיפים מלח, סוכר לבן, סוכר חום ווניל.

מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים.

מוסיפים את הברנדי ומערבבים.

מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.

יוצקים לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור.

אופים כ-30-35 דקות בלבד עד שהבראוניז מקבלים קרום ונסדקים מעט. זהירות לא לייבש.

מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות. חותכים לריבועים.

חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות וממלאים בכוסות הגשה, עד ל-1/3 מגובהן.

מכינים את הקרם:

מקציפים את המסקרפונה מעט, עד שהיא מתרככת.

מוסיפים את שאר החומרים: שמנת, וניל וסוכר, מקציפים עד לקבלת קרם רך.

יוצקים את הקרם מעל שכבת הבראוניז. מקשטים מלמעלה בפניני שוקולד ואפשר גם בפירות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ