עוגת מרמלדת תפוז
שילוב הטעמים המצוין עובד טוב גם בעוגה הפשוטה, הטעימה והמוכרת
אורלי פלאי ברונשטיין

עוגת מרמלדה (עוגת ריבת תפוז וג'ינג'ר) של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
45 דקותתבנית טבעתית בקוטר 24 ס”מ.
רכיבים
4 ביצים
1 שקית סוכר וניל
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
60 מ"ל (רבע כוס ועוד כף) שמן
200 גרם (גביע) יוגורט
280 גרם מרמלדת תפוזים
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מקציפים ביצים עם וניל וסוכר ארבע דקות לתערובת תפוחה. מוסיפים שמן, יוגורט ו-2/3 מכמות צנצנת המרמלדה, ומערבלים עוד דקה.
3. מקפלים קמח כך שייטמע בלי לפגוע בנפח ויוצקים לתבנית.
4. אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. מחממים מעט את יתרת הריבה במיקרו ומברישים את העוגה מיד עם צאתה מהתנור.