צ‘אטני פירות עם חטיף גרנולה וגלידת יוגורט

הניגוד בין החמצמצות הרעננה של גלידת היוגורט לדומיננטיות של הצ‘אטני יוצר פלאים בקינוח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ’אטני פירות עם חטיף גרנולה וגלידת יוגורט של ערן שוורצברד. סטיילינג: אוריה גבע (
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות + קירור

אפשר להגיש גם עם יוגורט צאן סמיך במקום הגלידה. כמות הצ‘אטני כאן גדולה מכפי שתצטרכו למתכון, וזה בסדר. את השאר מאחסנים בקירור עד חודשיים.

רכיבים

לצ‘אטני פירות (כקילו ורבע):

  • 300 גרם תפוחי עץ חתוכים לקוביות עם הקליפה

  • 200 גרם משמשים מיובשים קצוצים

  • 80 גרם צימוקים בהירים

  • 200 גרם אננס קלוף וחתוך לקוביות (די גדולות)

  • 150 גרם אגסים חתוכים לקוביות

  • 200 גרם (כוס) סוכר דמררה

  • 50 גרם (1/4 כוס פחות כף) מים

  • 50 גרם (1/4 כוס פחות כף) חומץ בן יין לבן

  • 25 גרם צנוברים

לחטיף גרנולה (32 אצבעות):

  • 80 גרם חמאה

  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה

  • 90 גרם (½4 כפות) דבש

  • 80 גרם חלבה מפוררת

  • 20 גרם (1 כף גדושה) גרעיני דלעת

  • 45 גרם (3 יחידות) משמשים מיובשים קצוצים

  • 45 גרם (4 יחידות) שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים

  • 140 גרם (1 כוסות + כף) שיבולת שועל שלמה

  • 50 גרם שומשום מלא

להגשה:

  • 1/2 קילו גלידת יוגורט בטעם טבעי או יוגורט סמיך

הוראות הכנה

1. הכנת הצ‘אטני: מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר, ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. שומרים בצנצנת בקירור עד חודשיים.

2. הכנת חטיף הגרנולה: מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט שיבולת השועל והשומשום בסיר ומבשלים תוך כדי בעבוע כמעט עד שמתחיל להיחרך. מורידים מהכיריים, מוסיפים שיבולת שועל ושומשום ומערבבים היטב.

3. משטחים את התערובת בתבנית ריבועית בגודל 16 ס“מ משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה ומהדקים באופן אחיד. מצננים בטמפרטורת החדר עד שמתקרר או למשך לילה.

4. חותכים לאצבעות בגודל 8*1 ס“מ או פורסים דק. מאחסנים במקום יבש וקריר.

5. הרכבת המנה: מניחים כדור גלידה יוגורט בקערה ועליהם כף של צ‘אטני וחטיף גרנולה בצד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ