עוגת תפוזים ושמן זית עם קרם צ‘אי הודי ואגסים צלויים

עוגה עסיסית ומלאת טעם, שאופים עם שמן זית עדין ומגישים עם אגסי סתיו חושניים וקרם אקזוטי מבושם בתבלינים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוזים ושמן זית עם קרם צ’אי הודי ואגסים צלויים בתנור של ערן שוורצברד. סטיילינג: אוריה גבע (
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
כשעה ורבע + קירור

הדרך הנוחה ביותר לדייק בקונדיטוריה היא לעבוד עם משקל ולא עם נפח, אפילו כשמדובר בנוזלים. שימו לב, המתכון מותאם לתבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ.

רכיבים

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לחם

  • 5 גרם (1 כפית) מלח

  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

  • 140 גרם (1/2 כוס + ½1 כפות) שמן זית

  • 210 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) מיץ תפוזים

  • 140 גרם חלמונים (מכ-7 ביצים)

  • 225 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר דמררה

  • 280 גרם חלבונים (מכ-7 ביצים)

  • 140 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר לבן

לקרם צ‘אי הודי:

  • 1 שקית תה צ'אי הודי

  • 100 גרם (1/2 כוס פחות כף) חלב

  • 175 גרם שוקולד לבן ולרונה %35 קצוץ

  • 200 גרם (2/3 כוס + ½1 כפות) שמנת מתוקה 38%

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

  • 5 גרם (1 כפית) גלוקוזה (או דבש)

  • 2 גרם (1/4 כפית) אבקת ג'לטין מדוללת ב-10 גרם (2 כפיות) מים

לאגסים צלויים:

  • 5 אגסים קלופים וחצויים ללא הליבה

  • 3 מקלות קינמון

  • 2 עלי דפנה

  • סרטים של קליפה מתפוז אחד

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

  • 1/2 ליטר מים

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה

הוראות הכנה

1. הכנת קרם צ‘אי הודי: משרים שקית תה צ‘אי בחלב למשך הלילה. כך ממצים את הטעמים בעדינות בלי שיתקבלו מרים ואגרסיביים.

2. למחרת מסננים, סוחטים את השקית, שוקלים את החלב ואם יש צורך משלימים את הכמות החסרה.

3. ממיסים שוקולד לבן על ביין מארי או במיקרוגל בחום נמוך (עד 50 מעלות).

4. מביאים לרתיחה את החלב המתובל, שמנת ותוכן של מקל וניל. מוסיפים גלוקוז וג‘לטין מומס במיקרו דרך מסננת דקה ומערבבים היטב.

5. יוצקים את הנוזל בהדרגה לשוקולד המומס תוך כדי ערבוב ויצירת אמולסיה טובה ומבריקה. מסיימים את הערבוב בעזרת מוט ערבול ידני. שומרים במקרר עד השימוש (לפחות למשך הלילה).

6. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

7. הכנת העוגה: מנפים לקערה קמח עם מלח ואבקת אפייה.

8. טורפים שמן זית, מיץ תפוזים, חלמונים וסוכר דמררה בקערה נוספת. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב במטרפה.

9. מקציפים את החלבונים עם סוכר לבן כשלוש דקות לקצף רך.

10. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית. אופים 25-35 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

11. הכנת האגסים הצלויים: מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר ומבשלים דקה-שתיים לתחילת ריכוך. מכבים את הלהבה, מכסים ומצננים.

12. מחממים תנור למצב גריל.

13. מניחים את האגסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים עליהם מעט מנוזל הבישול וצולים תחת הגריל עד השחמה קלה.

14. הרכבת המנה: בהגשה, מניחים בכל צלחת פרוסת עוגה, עליה כף גדושה של קרם צ‘אי ושני חצאי אגס.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ