טארט לוטוס בסגנון סיציליאני

טארט שההשראה לו היא הקסטה הסיציליאנית — עוגת ספוג, עליה קרם ריקוטה גדוש פירות מסוכרים, מרציפן ואגוזים. כאן מכינים קרם ריקוטה עם אגוזי לוז, אוכמניות, שני סוגי שוקולד ומסקרפונה ומניחים על בסיס יציב וקרמלי של עוגיות לוטוס ושוקולד חלב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט לוטוס בסגנון סיציליאני של רות אוליבר. סטיילינג: דלית רוסו (
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
3-4 שעות

חומרים לרינג ריבועי (או תבנית סיליקון ריבועית) בגודל 25 ס”מ

רכיבים

לבסיס:

  • 150 גרם עוגיות לוטוס

  • 70 גרם חמאה

  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ

לקרם סיציליאני:

  • 125 גרם גבינת מסקרפונה

  • 125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה

  • 100 גרם (שקית, או כוס פחות 2.5 כפות גדושות) אבקת סוכר

  • 250 גרם גבינת ריקוטה

  • 1 ממרח לוטוס (אפשר להחליף בממרח נוגט או נוטלה)

  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים

  • 100 גרם אוכמניות טריות

לקישוט: 

  • דובדבנים, אוכמניות טריות או פירות עונתיים אחרים

  • פיסטוקים קצוצים דק (לא חובה)

הוראות הכנה

1. הכנת הבסיס: מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים מעל את הרינג (אם משתמשים בתבנית סיליקון, אין צורך לרפד).

2. שמים את כל החומרים לבסיס במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית לחה. משטחים בתבנית ומקפיאים לרבע שעה.

3. הכנת קרם סיציליאני: מקציפים מסקרפונה עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערה גדולה לקרם יציב.

4. מערבבים ריקוטה עם ממרח לוטוס בקערית. מאחדים את שתי התערובות. מקפלים פנימה בעדינות שוקולד מריר, שוקולד חלב, אגוזי לוז ואוכמניות.
5. יוצקים את התערובת על הבסיס ומקפיאים ל-3-4 שעות עד התמצקות. שומרים במקפיא.

6. לפני ההגשה, מקשטים בפירות טריים ופיסטוקים קצוצים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ