קינוח ברבע שעה: קרם לימון עם מרנג, עוגיות ודובדבני אמרנה

קינוח כוסות שמכינים ברגע וכל כולו אלתור על קרם, שברי עוגיות שקדים, נשיקות מרנג ודובדבני אמרנה

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קינוח קרם לימון עם מרנג, עוגיות שקדים ודובדבני אמרנה של רות אוליבר. סטיילינג: דלית רוסו (
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
1 שעה

כל כך הרבה דברים טובים בקינוח כוסות אחד שמתבסס על עוגיות חמאה או שקדים איכותיות שקונים ועליהן מתקינים קרם ועוד הפתעות. מי שלא אוהב קרם לימון יכול להחליף אותו בתפוז או פשוט לוותר על הלימון. יש לכם עוגיות אחרות בבית? אפשר לנסות גם איתן.

מתכונים לעוגיות חמאה - כאן

רכיבים

חומרים ל-8 מנות אישיות:

  • 150 גרם עוגיות חמאה עם שקדים שבורות לפיסות קטנות שקדים פרוסים קלויים קלות במחבת

  •  פיסטוקים קלופים (אפשר לקלות אותם, אם רוצים) וקצוצים גס

לקרם הלימון:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה

  • 100 גרם (שקית, או כוס פחות 2.5 כפות) אבקת סוכר

  • 4 כפות מיץ לימון טרי

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • 50 גרם נשיקות מרנג קטנות שבורות גס

  • 100 גרם דובדבני אמרנה

הוראות הכנה

1. הכנת הקרם: מקציפים מסקרפונה עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר שלוש דקות במהירות בינונית לקרם רך. מוסיפים מיץ לימון תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף לקרם יציב.

2. מקפלים פנימה ידנית קליפת לימון מגוררת, נשיקות מרנג ודובדבני אמרנה (עם קצת מהסירופ). נזהרים שלא לערבב יותר מדי, כדי שהטעמים יהיו נפרדים וברורים.

3. הרכבת המנה: מניחים שברי עוגיות חמאה בכוסות שקופות ומפזרים שקדים. עורמים מעל קרם לימון ומפזרים פיסטוקים. מקפיאים לשעה לפחות ושומרים במקפיא עד ההגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ