אצבעות פילו ממולאות באגוזים, מי ורדים וקינמון

אי אפשר להפסיק לנגוס באצבעות הפריכות המבושמות במי ורדים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אצבעות פילו ממולאות באגוזים, מי ורדים וקינמון של לימור לניאדו תירוש |
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

להגשה חגיגית: לאחר ההברשה בחלמון אפשר לזרות על כל אצבע מעט קוקוס, להניח עלי כותרת של פרחי ורדים ולאפות.      

רכיבים

  • 10 דפי בצק פילו

  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר

  • 180 מ”ל (3/4 כוס) מים

  • 1 סרט קליפת לימון

  • 250 גרם אגוזי מלך

  • 80 גרם עוגיות פתי בר

  • 40 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • קליפה מגוררת מלימון שלם

  • 1 כף מי ורדים

  • 1/2 כפית קינמון

  • קורט מלח

לציפוי:

  • 1 חלמון

  • 1 כפית מים

הוראות הכנה

1. הכנת המלית: שמים סוכר, מים וסרט קליפת לימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ללא כיסוי עד לקבלת מרקם של סירופ ומכבים את האש. מוציאים את סרט קליפת הלימון ושומרים את הסירופ חם.

2. בינתיים, שמים אגוזי מלך ופתי בר בקערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם גס. מוסיפים אותם לסיר עם הסירופ ומערבבים.

3. מוסיפים לסיר חמאה, קליפת לימון מגוררת, מי ורדים, קינמון ומלח. מערבבים היטב להמסת החמאה ומעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים דף פילו על משטח נקי כשצידו הרחב כלפיכם ומורחים את כולו בחמאה מומסת.

5. הכנת אצבעות הפילו: חותכים לאורך הדף ארבע רצועות שוות ברוחב 10 ס”מ ובגובה 30 ס”מ בעזרת סכין קטנה וחדה. מניחים כפית מן המלית במרחק 3 ס”מ מקצה הרצועה הקרוב אליכם. מקפלים את קצה הרצועה על פני המלית ומהדקים היטב.

6. מקפלים את צידי הרצועה על המלית ולכל אורך הרצועה ומגלגלים לסיגר מהודק. מורחים את חלקה העליון של האצבע בחמאה מומסת ומניחים בתבנית עם התפר כלפי מטה. ממשיכים כך עם שאר החומרים. מורחים כל אצבע בחלמון מעורבב עם כפית מים.

7. אופים 15-20 דקות עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ