טארט אגוזים מקורמלים עם קרם שקדים

טארט שקדים הוא דבר מאוד טעים. איך הופכים אותו לעוד יותר טעים? מכינים בצק דק במיוחד ומוסיפים שכבת טופי אגוזים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט אגוזים מקורמלים עם קרם שקדים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
2:30 שעות

המתכון הזה מלווה אותי עוד מלימודי הקונדיטוריה והוא היחיד שלא שיניתי אפילו במילימטר, כי הוא מושלם כפי שהוא. הקראמבל כהה וכבד יותר מהקראמבל המוכר וגם הטעם והריח שלו עשירים ומתובלים יותר.

רכיבים

לקלתית:

  • 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר

  • 85 גרם חמאה רכה

  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר

  • 170 גרם (¼1 כוסות) קמח

  • קורט אבקת אפייה

לקרם שקדים:

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • ¼ מקל וניל

  • 1 ביצה בינונית בטמפרטורת החדר

  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים

  • 10 גרם (1 כף גדושה) קורנפלור

למלית אגוזים מקורמלים:

  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה

  • 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב

  • 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר

  • קורט מלח

  • 1 כף גלוקוזה (להשיג בחנויות מתמחות) או סירופ תירס או דבש

  • 125 גרם (¼1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים

לקראמבל חיטה מלאה:

  • 170 גרם חמאה רכה

  • 20 גרם (1 כף) דבש

  • 70 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר דמררה

  • 55 גרם (1/4 כוס + כפית) סוכר לבן

  • 175 גרם (¼1 כוסות) קמח לבן

  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח מלא

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 1 כף קינמון

להגשה:

  • אבקת קקאו וקראמבל (מתכון מצורף)

הוראות הכנה

1. הכנת הקלתית: מערבלים אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה כשלוש דקות לקבלת קרם תפוח ואוורירי. מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת קרם אחיד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.

2. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה בערך.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3 מ"מ, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות.

5. הכנת קרם שקדים: מערבלים חמאה, סוכר ווניל במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם תפוח ורך. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים אבקת שקדים וקורנפלור ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.

6. הכנת המלית: מחממים שמנת מתוקה וחלב בסיר קטן.

7. בינתיים מחממים מחבת גדולה ועמוקה ומפזרים בה סוכר בשכבה אחידה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר מתחיל להתמוסס. מוסיפים מלח ומבשלים עד שהסוכר מקבל צבע ענברי. מוסיפים גלוקוזה ואת השמנת והחלב החמים בהדרגה ותוך כדי בחישה עד לקבלת לתערובת אחידה.

8. מוסיפים אגוזים קצוצים ומבשלים עד לקבלת רוטב דליל בסמיכות של בלילת פנקייק. מעבירים לקערה ומקררים עד שהמלית מגיעה למרקם של ריבת חלב.

9. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים שכבה אחידה של מלית אגוזים מקורמלים על הקלתית הקפואה ויוצקים מעל את קרם השקדים. אופים כ-20 דקות עד שחלקו העליון של הטארט מקבל צבע זהוב כהה. מצננים לחלוטין.

10. הכנת קראמבל חיטה מלאה: מערבלים חמאה, דבש ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה כארבע דקות לקבלת קרם תפוח ואוורירי. מוסיפים שני סוגי קמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה להתמצקות. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפוררים את הבצק הקר לתוך התבנית בשכבה אחידה או מגררים על פומפייה גסה.

11. אופים 7-10 דקות עד הזהבה. מצננים ומפוררים את הקראמבל המוכן. שומרים בכלי אטום עד שבוע.

12. הרכבת המנה: מפזרים על כל צלחת כף-שתיים קראמבל, מניחים פרוסת טארט, בוזקים אבקת קקאו ומגישים. שומרים מחוץ למקרר עד יומיים ובמקרר עד שבוע.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ