כנאפה גבינת עזים בסירופ מפתיע

קינוח הכנאפה המסורתי נעטף כאן בניחוח עדין וממכר של גרניום

שאול בן אדרת, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שאול בן אדרת, שף אורח
כנאפה גבינת עיזים בסירופ גרניום.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 250 גרם אטריות קדאיף

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • 150 גרם גבינת עזים חצי קשה (פטה או צפתית)

לסירופ גרניום:

  • 1/2 כוס סילאן

  • 1/2 כוס מיץ לימון

  • 4 עלי גרניום לימוני

  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

1. הכנת סירופ הגרניום: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מסננים.

2. בינתיים, מכינים את הכנאפה: מסדרים חצי משערות הקדאיף בשכבה אחידה במחבת בקוטר 26-28 ס"מ. מטפטפים עליהן מחצית מכמות החמאה המומסת, מפזרים גבינה בשכבה אחידה ומכסים ביתר שערות הקדאיף. מטפטפים את החמאה שנותרה.

3. מטגנים את הכנאפה כחמש דקות על להבה נמוכה עד ששערות הקדאיף שבשולי הכנאפה מזהיבות. מצמידים למחבת צלחת בקוטר מעט גדול יותר מזה של המחבת והופכים במהירות. מחליקים את הכנאפה בחזרה אל המחבת ומטגנים חמש דקות נוספות.

4. הרכבת המנה והגשה: משקים את הכנאפה בסירופ החם ומגישים מיד, בתוך המחבת, או מעבירים לצלחת הגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ